Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

5 potravín, ktoré podporia vašu imunitu

5 potravín, ktoré podporia vašu imunitu

Príchod chladnej jesene vyžaduje snahu udržať telo a myseľ silné a zdravé. Práve strava a životný štýl môžu pomôcť posilniť prirodzenú obranyschopnosť tela a imunitný systém. Tu je päť potravín, ktoré vám svojimi priaznivými vlastnosťami môžu pomôcť prekonať jesenný stres.

Cesnak

Jedlu prispeje chuťou, vášmu telu podporou zdravia. Cesnak obsahuje alicín – silnú antibiotickú látku, ktorá ničí baktérie a infekcie a tak pomáha podporovať váš imunitný systém. Je tiež veľmi prospešný pre hrubé črevo, v ktorom zvyšuje hladiny prospešných baktérií. Cesnak možno začleniť do takmer každého receptu, tak prečo ho nevyužiť vždy, keď je to možné?

Kurkuma

Žiarivo žltooranžový koreň je nielen základom indickej kuchyne, ale obsahuje tiež zlúčeninu kurkumín, známu svojimi silnými protizápalovými vlastnosťami. Pomáha ako posilniť imunitný systém, tak aj znížiť zápal v tele. Špecifická chuť tohto výrazného korenia nemusí byť každému po chuti. Ak však chcete aj napriek tomu čerpať z jej zdravotných benefitov, zvoľte možnosť kurkumy ako výživového doplnku, v kapsulách.

Orechy

Kto by povedal, že večerné chrumkanie pri telke môže mať aj svoje výhody. Orechy, napríklad mandle, totiž obsahujú zdravé tuky, potrebné pre rozpúšťanie vitamínu E. Ten je veľmi podstatným komponentom v boji proti prechladnutiu.

Ryby

Na podporu imunity je potrebné zabezpečiť dostatočný prísun vitamínu D, ktorého zdrojom sú najmä ryby. Obsahujú omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú nesmierne dôležité pre vaše telo a mozog. Či už preferujete sladkovodné alebo morské ryby, z toľkých druhov si určite vyberie každý. Ryby vám nielen obohatia jedálniček ale najmä prinesú telu prospešné látky.

Med

Pri prvých príznakoch prechladnutia je tým najlepším receptom teplý čaj s medom. Med utíši bolesť hrdla, zmierni kašeľ a pôsobí ako antioxidant, ktorý môže pomôcť v prevencii chronických ochorení. Príjemná sladká chuť, za ktorou je krása prírody, je už len bonus navyše.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem vám veľmi pekne za naozaj rýchle vybavenie mojich objednávok :) ste super :) Balíček je vždy za jeden deň u mňa :) máte bohatý výber produktov za dobré ceny.“

Gabika