Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

5 tipov ako dôkladne dbať o svoje zdravie aj počas leta

5 tipov ako dôkladne dbať o svoje zdravie aj počas leta

Letné počasie si možno naplno užívať, avšak zodpovedne voči nášmu zdraviu. Teplé a slnečné počasie je priam pozvánkou na vonkajšie letné aktivity. Avšak práve vysoké vonkajšie teploty a slnečné žiarenie môžu byť spúšťačom nemalých zdravotných ťažkostí, pokiaľ nevenujeme zvýšenú pozornosť ochrane nášho zdravia.

1. Nezabúdajte na dostatočný pitný režim

Slnečné počasie, priaznivé teploty, hodiny strávené na priamom slnku... opaľovanie na záhrade, túry v horách, kúpanie pri jazere - to všetko znie lákavo a nepochybne by leto bez momentov strávených na slniečku nebolo to pravé orechové, ale nesmieme zabúdať na to, že naše telo vystavujeme najmä počas horúčav istému nebezpečenstvu. Poctivé dodržiavanie príjmu tekutín by sme mali mať na zreteli nonstop, a to bez ohľadu na ročné obdobie. V lete však dodržiavanie tejto povinnosti platí pre nás dvojnásobne. Pitný režim je počas letných dní alfa omegou pre naše zdravie. Chýba vám inšpirácia na osviežujúce nápoje? Venujte pár minút svojho čítania nášmu predošlému článku, kde sme pre vás vytipovali niekoľko jednoduchých nápadov na osvieženie počas letných dní. Okrem nápojov je bohatým zdrojom vody i ovocie a zelenina. Skvelým zdrojom vody je napríklad melón, jahody, ananás, broskyňa, ale i hrozno. Zo zeleniny možno spomenúť uhorku, paradajku, špenát a mrkvu.
Náš tip: do čistej vody pridajte na kocky nakrájané ovocie (jahody, limetku, kiwi, pomaranč) spoločne s pár lístkami čerstvej mäty.

2. Neustále dbajte na dôkladnú hygienu rúk

Leto je obľúbeným ročným obdobím nie len nás ľudí, ale i rôznych baktérií a vírusov. Čistota našich rúk musí byť základom každého nášho výletu mimo domu. Kdekoľvek na výlete sa rozhodnete konzumovať svoju svačinku, nikdy nezabúdajte na dezinfekciu rúk. Čisté ruky pred každým jedlom by mali byť neporušiteľnou zásadou nech sme kdekoľvek. Vedeli ste, kde všade sa sústreďuje najväčšie množstvo baktérií? Častým zdrojom sú peniaze, zábradlia a kľučky, ale i jedálne a nápojové lístky v reštauráciách. Nezabúdajte počas výletov dbať na to, aby ste nekonzumovali ovocie a zeleninu, ktorá nebola vopred opláchnutá pod vodou.
Náš tip: dezinfekčný gél a vlhčené obrúsky by mali byť vždy vašou povinnou výbavou, bez ohľadu na to, či sa vydáte na krátku prechádzku do parku alebo na celodenný výlet.

3. Starostlivosť o pokožku

Starostlivosť o našu pokožku začína už pred opaľovaním, je nevyhnutná i počas momentov strávených na slniečku a mali by sme na ňu dbať i potom, ako sa vrátime domov. Aj vám sa už stala situácia, že ste boli prekvapení, ako vás opálilo aj napriek tomu, že slniečko bolo celú dobu schované za mrakmi? Presne na túto situáciu sa musíte pripraviť vopred a nepodceňovať ju. Obzvlášť intenzívne môže byť naše prvé letné opálenie, kedy by sme mali zvoliť opaľovací krém so silnejším ochranným faktorom.
Náš tip: objavte priaznivé účinky aloe vera, ktoré je skvelým pomocníkom pre našu pokožku po opaľovaní. Dokonale upokojuje slniečkom podráždenú alebo spálenú pleť. Sortiment produktov s výťažkov aloe vera nájdete i na našom eshope.

4. Doprajte vlasom dostatok výživy

Predovšetkým ženské čitateľky nám dajú za pravdu, že počas leta si zakaždým naša koruna krásy vytrpí boj. Pôsobenie slnka, vlhko, voda v bazénoch, morská voda...to všetko sú faktory, ktoré sa postarajú o to, aby boli naše vlasy častokrát suchšie ako obvykle. Netreba preto zaháľať a vlasom treba dopriať dôkladnú starostlivosť v podobe vyživovacích masiek.
Náš tip: dajte šancu maskám na vlasy, ktoré obsahujú výťažky rakytníka.

5. Majte na pamäti ochranu pred úpalom

Vyhýbať sa úpalu spôsobenému nadmerným časom stráveným na slniečku ide ruka v ruke s dodržiavaním pitného režimu. Šiltovky, klobúky, šatky...povinná výbava, bez ktorej sa na slniečko dobrovoľne nevydávajte. Myslite na to, že slnko má svoj účinok aj v prípade, že je schované na mrakmi. Častokrát je nosenie pokrývky hlavy podceňované v prípade, že slnko nesvieti priamo, avšak i v tomto prípade nám môže spôsobiť úpal a naša pokožka môže byť opálená.
Náš tip: starostlivosť o naše zdravie by mala byť pre nás neustále prioritou, a to nie len počas letných mesiacov, ale v priebehu celého roku. Naše zdravie a životný štýl by sme neustále mali chcieť posúvať na vyššie úrovne. Čerpajte zo spoľahlivých zdrojov informácií, vzdelávajte sa v oblasti tipov pre zdravší životný štýl a v prípade otázok nemajte obavy využiť služby online poradenstva.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za zasielku, prisla v poriadku a ako vzdy rychlo. Dakujem aj za darcek, milo potesil.“

Alexander Soska