Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ako zvýšiť pohybovú aktivitu bez fitka

Ako zvýšiť pohybovú aktivitu bez fitka

Ak úprimne milujete pohyb a cítite ako vášmu zdraviu prospieva, dáte nám za pravdu, že kde je vôľa, tam je cesta a vždy sa dá nájsť alternatíva k pohybovým aktivitám, ktoré zvyknete robievať vo fitness centre. Občas sa v živote stretneme s obmedzeniami, ktoré sa nám síce príliš nemusia páčiť, avšak musíme ich naplno rešpektovať. Jedným z nich je i strata možnosti chodiť do fitness centra alebo pravidelne navštevovať rôzne skupinové cvičenia. Fitko je dočasne mimo náš dosah, avšak nezúfajte, vždy sa dá nájsť nová, zábavná a príjemná cesta k pohybu, a práve to je na ňom tak výnimočné. Kde je láska k pohybu, tam sa vždy nájde tisíc nápadov na aktivity. Tráviť svoj obvyklý tréning vo fitku, mať svoje zaužívané zvyky a poznať svoje tradičné cviky je pre nás istota, ktorej sa je ťažko vzdať. Zdá sa byť náročné vytvoriť si novú rutinu a dokázať si na ňu zvyknúť, avšak nemôcť ísť do fitka, nemusí automaticky znamenať koniec všetkým našim pohybovým aktivitám. Inými slovami- nevyužívajme zatvorené fitness centrá ako výhovorku, prečo sa prestať hýbať. Nastal ten správny čas vystúpiť zo svojej zóny komfortu a dať šancu novým nápadom.

Siedmy apríl patrí Svetovému dňu zdravia. Nie len v tento deň, ale v každý iný by sme si mali svoje zdravie nadovšetko vážiť a starať sa oň. Pohyb patrí medzi spôsoby udržiavania si fyzickej kondície, ale i psychickej pohody, ktoré sú pre správne fungovanie nášho zdravia nevyhnutné a potrebné. Nemožno poprieť, že v zdravom tele je i zdravý duch. Dopriať si zaslúženú dávku pohybu vôbec nie je na škodu pre naše fyzické zdravie, pričom nepochybne skvelo pôsobí i na našu duševnú stránku. Nepotrebujete žiadne ťažké činky, drahé športové oblečenie, jediná potrebná výbava je odhodlanie a chuť sa hýbať. Nechajte sa inšpirovať našim dvoj-článkom, ktorý vás vezme na cestu ako hľadať spôsoby a nie vytvárať si výhovorky.

Nezabudnite, že zatvorené fitko ešte stále neznamená, že

  • nemáte vo svojom okolí možnosť ísť do prírody, kde sa nesústredí veľké množstvo ľudí
  • nemáte doma prístup k internetu, ktorý je plný inšpiratívnych a motivujúcich videí, citátov, informácií a komunity ľudí, ktorí sú na tom podobne
  • za svojim domom nemáte krásnu záhradu, kde si môžete rozložiť cvičebnú podložku
  • v tom musíte byť sami a nemôžete navrhnúť členovi svojej domácnosti, aby sa stal vašim parťákom pri pohybe

Príroda je tu pre nás 24 hodín denne - 7 dní v týždni
Dajte behu svoje „áno“

Tisíckrát milovaný a zároveň neobľúbený beh sa môže zdať ako neprípustná možnosť v prípade, že nie ste jeho najväčší fanúšik. Povedzme si však úprimne, o čom je náš život, ak nie o skúšaní nových vecí? Nemali ste doteraz pozitívny vzťah k behu? Nechcelo sa vám? Vždy sa našiel dôvod prečo nie? A je ten dôvod naozaj tak vážny? Vopred si naplánujte trasu (ak vám to situácia dovoľuje), na ktorej sa vyhnete stretnutiu s väčším množstvom ľudí, pripravte si obľúbenú hudbu, pevne si zašnurujte tenisky a vydajte sa objavovať benefity tohto skvelého športu. Zaručujeme vám, že kombinácia terapie prírodou a behu, je úžasným liekom na fyzické i psychické zdravie.

Náš tip: Najskôr teória a potom prax. Presvedčte sa o priaznivých účinkoch behu aj vďaka nášmu staršiemu článku, ktorý vám umožní nahliadnuť na benefity tejto pohybovej aktivity.

Náš tip: Cítite pred behom nedostatok energie? Je únava jeden z kľúčových dôvodov, prečo sa behu vyhýbate? Možno vás dokáže povzbudiť predtréningový stimulant s obsahom kofeínu, avšak je potrebné byť pri jeho konzumácií veľmi zodpovedný a dopredu si o jeho užívaní naštudovať potrebné informácie.

Obľúbte si prechádzky do prírody

Ak vám predsa len beh neučaroval, ale stále máte nápady o miestach v prírode, kam by ste sa radi vydali, sú tu predsa milované prechádzky! Každý pohyb sa ráta. Vypracujte si napríklad týždennú výzvu v počte krokov. Zlepšujte sa, hýbte sa a sledujte ako sa vaša celková pohoda a kondícia menia dňami k lepšiemu. Príroda a pohyb dokážu naozaj veľké zázraky. Stačí im dôverovať.

Náš tip: Vyskúšajte počas prechádzok postupne budovať svoj imunitný systém a postupne sa začnite vyhýbať prehnane hrubým vrstvám oblečenia.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den, opatovne chvalim za neuveritelnu rychlost dodavky tovaru. Prave mi postar doniesol balicek.:-)“

Kellyerova