Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Antioxidant z Japonska

Antioxidant z Japonska

V dnešnej dobe je pojem ,,antioxidant“ pomere často využívaný. Ide o prirodzene sa vyskytujúce chemické látky, ktoré pomáhajú zabrániť predčasnému starnutiu a množstvu chronických problémov. Obsahujú ich rôzne druhy ovocia ale aj zeleniny, no k najbohatším zdrojom patrí Japonský zelený čaj Matcha. Ide o jemne mletý, smaragdovo zelený čajový prášok. Zber týchto čajový lístkov sa vykonáva ručne, aby sa zabezpečil výber tých najkvalitnejších, ktoré si uchovávajú všetko bohatstvo prírodných antioxidantov a polyfenolov.

Matcha obsahuje jedinečnú triedu antioxidantov, tzv. katechíny, ktoré sa v iných potravinách nevyskytujú. Viac ako 60% z nich tvoria EGCG (epigalokatechín galáty), ktoré podporujú spaľovanie tukov a pomáhajú chrániť pred škodlivými účinkami voľných radikálov, ktoré by mohli spôsobiť rôzne bunkové poškodenia. Pitím tohto čaju dostanete do tela 100% živín z celých čajových lístkov, kým pri varení obyčajného, sáčkového čaju zostane väčšina nevyužitá a nakoniec aj tak skončí v koši. Jediný spôsob ako využiť ich plný potenciál, je skonzumovať ich celé.
Chutným a jednoduchým riešením je japonský čaj Matcha.

1 šálka čaju Matcha=10 šálok obyčajného, zeleného čaju.

Bezkonkurenčný zdroj živín!

  • Patrí k najbohatším zdrojom antioxidantov. Ich obsah je dokonca vyšší, než by sme našli v goji alebo acai.
  • Podporuje metabolizmus a spaľovanie kalórií.
  • Vynikajúci zdroj celodennej energie – pomáha zlepšiť nielen psychickú ale aj fyzickú výdrž.
  • Vhodná súčasť detoxikačných kúr.
  • Výrazne podporuje imunitný systém.
  • Vynikajúci zdroj vlákniny, vitamínu C, selénu, chrómu, zinku a horčíka.
  • Obsiahnutý chlorofyl dodáva nielen krásne zelené sfarbenie, ale zároveň pomáha eliminovať ťažké kovy a chemikálie z organizmu.
  • Priaznivo ovplyvňuje hladinu krvného cukru a cholesterolu.
  • Je bohatý na L-theanín, vzácnu aminokyselinu ktorá priaznivo vplýva na mozgové funkcie, čím podporuje stav relaxácie a pohody. V porovnaní s čiernym alebo zeleným čajom obsahuje Matcha až 5x viac tejto aminokyseliny.

Kulinárske využitie

Matcha je široko populárna aj ako prísada sladkých či slaných pokrmov. Napríklad pri pečení koláčov, sušienok, príprave smoothies, latte, pudingov, na ochutenie jogurtov, zmrzliny, pri výrobe domácich čokoládových praliniek, ochutenie vajíčok, tuniakového šalátu a podobne.

Matcha v kozmetike

Tento čaj je obzvlášť vhodný aj ako starostlivosť o aknóznu pleť, pretože prispieva k znižovaniu tvorby kožného mazu. Každý kto má obavu o jemné linky a vrásky si ho určite zamiluje. Prírodná sila antioxidantov pomáha stimulovať a omladiť kožné bunky.
Vyskúšajte si teda pripraviť aj úžasné pleťové masky. Skombinujte polievkovú lyžicu matchy a niekoľko kvapiek éterického oleja z citrónovej trávy (Lemongrass), ktorý má priaznivý vplyv na rôzne kožné problémy.
Alebo ak máte poklesnuté viečka, nevzhľadné vrásky okolo očí, vyskúšajte kombináciu s 1 polievkovou lyžicou ružovej vody a pár kvapkami éterického oleja z levandule, ktorý prispieva k obnove a tvorbe nových tkanív.

Vyskúšajte detoxikáciu nielen z vnútra ale aj z vonku. Váš organizmus a pokožka sa Vám určite poďakujú.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den.. Dakujem za rychle vybavenie objednavky. Som velmi spokojna.“

Anna Hanuliakova