Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Fyzická aktivita zlepšuje kvalitu života

Fyzická aktivita zlepšuje kvalitu života

Chcete sa cítiť lepšie, vyzerať lepšie, mať viac energie a možno si aj zvýšiť šancu na dlhší život? Bez ohľadu na váš vek, pohlavie, či fyzické schopnosti, neignorujte prínosy pravidelnej športovej, alebo inej fyzickej aktivity. Pravidlom je, že čím intenzívnejšie cvičíte, tým viac kalórií spálite.

Ide o skvelý spôsob ako sa cítiť lepšie. Cvičenie vôbec nemusí byť nuda alebo dokonca trápenie. Práve naopak. Dá vám šancu oddýchnuť si, zabudnúť na prácu, stráviť čas s priateľmi alebo rodinou, zapojiť sa do aktivít, ktoré vám robia radosť a v ktorých ste dobrí.

Kalórií, ktoré spálite fyzickou aktivitou je väčšinou menší počet, než tie, ktoré zjete či vypijete. Ľudia sa značne líšia v tom, koľko fyzickej aktivity potrebujú, aby zhodili nadbytočné kilogramy. Možno budete musieť byť o niečo aktívnejší, aby ste si udržali alebo upravili svoju váhu.

Čo možno pokladať za fyzickú aktivitu?

Ide o akúkoľvek činnosť, ktorou si zlepšíte alebo udržíte fyzickú kondíciu a zdravie. Môže zahŕňať každodenné činnosti ako je chôdza, jazda na bicykli, domáce práce, tanec, silový tréning, futbal, tenis a podobne.

Existuje veľa dobrých dôvodov, prečo byť fyzicky aktívny
  • Pravidelný pohyb pomáha znížiť riziko srdcových problémov.
  • Fyzická aktivita stimuluje rôzne chemické látky v mozgu, ktoré vo vás môžu zanechať pocit šťastia a uvoľnenia.
  • Zadýchate sa už len pri domácich prácach, alebo nakupovaní? Zvýšte si svoju fyzickú silu a vytrvalosť. Cvičenie dodá kyslík a živiny do tkanív a váš kardiovaskulárny systém bude fungovať efektívnejšie. Na svoje každodenné povinnosti budete mať oveľa viac energie.
  • Cvičením podporíte lepší spánok.
  • Podporíte spevnenie svalovej hmoty, kĺbov, šliach.
Zapamätajte si!
  • Robiť akúkoľvek fyzickú aktivitu je lepšie, než nerobiť nič.
  • Minimalizujte čas strávený dlhým sedím alebo ležaním.
  • Nečinnosť alebo tzv. sedavý spôsob života, je podľa WHO ,,tichým zabijakom“. Bez pravidelnej fyzickej aktivity vaše telo stráca pevnosť, vytrvalosť, silu a schopnosť optimálne fungovať.

Keďže aj my sme zástancom zdravého životného štýlu, vrátane športovania, alebo akejkoľvek inej fyzickej aktivity, zaradili sme do svojej ponuky výživové doplnky pre športovcov, ktoré vám budú robiť spoločnosť nielen na ceste za vysnívanou postavou, ale aj fyzickým a psychickým zdravím. Od vitamínov, cez aminokyseliny, kĺbovú výživu, spaľovače tukov, stimulanty, fitness doplnky až po rozmanité dietetické potraviny. To všetko na našej stránke TU

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Tovar dosiel, sme s nim velmi spokojny. Budeme vasimi stalymi zakaznikmi.“

Svorcikova