Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Kožné alergie

Kožné alergie

Je množstvo látok, ktoré sú schopné vyvolať kožné alergie. Tieto látky sa nachádzajú všade vôkol nás a nachádza sa medzi nimi napríklad aj domáci prach. Z hľadiska medicíny je alergia precitlivenou odpoveďou organizmu na kontakt s istými látkami. Napríklad potravinami, liekmi, látkami z prostredia, ktoré za normálnych okolností nespúšťajú alergické reakcie. Občas nás však reakcia nášho imunitného systému prekvapí a zareaguje na látky inak. Táto reakcia vyvoláva zdravotné ťažkosti, ochorenia kože, tráviaceho alebo dýchacieho aparátu. Aby sme mali tieto ťažkosti pod kontrolou a aby fungoval náš imunitný systém správne, mali by sme konzumovať isté druhy potravín. Pozrime sa spolu, ako s takýmto problémom zabojovať.

Charakteristika

Kožné alergie sú charakterizované ako zápal kože alebo iná alergická reakcia kože. Môže to byť precitlivená reakcia na mydlo, slnko a množstvo iných látok. Príčin vzniku alergie kože je mnoho. Alergény, ktoré reakciu spôsobujú môžu byť napríklad v potravinách ako je mlieko, vajcia, pšenica, morské plody a mnoho iných alebo to môže byť reakcia na vlnené oblečenie a kozmetiku.

Prejavy

Je množstvo symptómov, vďaka ktorým zistíme, že ide práve o kožnú alergiu. Tu je niekoľko z nich:

  • Svrbľavé kožné vyrážky
  • Bolestivé vyrážky
  • Zhrubnutie kože
  • Olupovanie kože
  • Vriedky
  • Pupence
  • Napadnuté najmä vlhké a teplé miesta na koži
  • Prejavy na tvári, hrudníku, na rukách a nohách
Najlepšie sa kožným alergiám darí na vlhkých a teplých miestach, to znamená v záhyboch kože, v genitálnej a análnej oblasti.

Pomoc

Najkomplikovanejšie je odhalenie príčiny vzniku alergie. Alergiu môže totiž vyvolať čokoľvek. Preto je potrebné zistiť príčinu vzniku za pomoci odborníka, ktorý presne identifikuje pôvodcu. V prípade stravy je dôležité najmä posilňovať svoj imunitný systém. Je potrebné konzumovať veľa ovocia a zeleniny, ktorá obsahuje vitamín C. Vitamín C je schopný brzdiť a blokovať zápalové cykly alergických kožných reakcií. Rovnako je potrebný prísun vitamínu E a kvalitných rastlinných tukov. Tieto látky nájdeme v sóji, fazuli, kukurici, avokáde, semienkach, orieškoch a podobne. Kombinácia týchto látok chráni naše bunky a pomáha zmierňovať prejavy nepríjemných kožných alergií.

Ak sa snažíte posilňovať svoju imunitu aj výživovými doplnkami, naša stránka vám ponúka viacero možností. Môžete si vybrať vitamíny v koncentrovanej podobe buď ako klasické tablety alebo ich cmúľacie prevedenie. Okrem toho vám ako zdroj kvalitných rastlinných tukov ponúkame množstvo rastlinných olejov. Môžete si vybrať napríklad tekvicový BIO olej, zázvorový olej, cesnakový olej, makový olej, arašidový olej, marhuľový olej a množstvo iných skvelých produktov, ktoré vám v boji s kožnou alergiou pomôžu.

Alergie nám vedia ľahko skomplikovať život. Objavia sa a my s nimi musíme bojovať, aby sme sa ich zbavili. Občas nám spôsobia také nepríjemnosti, že už po zvyšok života nesmieme prísť s alergénom do kontaktu. Preto je však potrebná dostatočná imunita, aby sme mali istotu, že sa náš imunitný systém nezblázni a nezareaguje čudnou reakciou na niektorú z látok, ktoré používame alebo konzumujeme každý deň. Naučte sa o svoje telo starať a žiadna kožná alergia vám nehrozí.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za balik, prisiel v poriadku a vyrobky tiez... Obzvlast spokojna som s cajmi, ktore ocenila aj moja 6 rocna dcera... dakujem“

Kristína