Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Morská voda

Morská voda

Určite ste už na vlastnej koži pocítili blahodarné účinky pobytu pri mori. Nie len oddych na pláži a celková atmosféra exotiky, či morí v našej blízkosti pôsobia na naše telo tak ozdravujúco. Každý rok rodiny Slovákov cestujú do obľúbených destinácií a letovísk za ,,morským vzduchom“. Čo však ešte prezrádza toto slovné spojenie?

Je známe, že morská voda pomáha liečiť rôzne kožné ochorenia, napríklad ekzémy. Avšak dajte si pozor, pri vážnom stave atopického ekzému radia odborníci sa slanej vode i chlórovaným bazénom (to v každom prípade) vyhnúť. Všeobecne však platí, že morské prostredie, a teda vlhkejší vzduch umožňuje koži menej sa vysúšať.
Morská voda má v sebe mnoho minerálnych látok a stopových prvkov, no najviac sa v nej vyskytuje chlór a sodík.

Stopové prvky fungujú ako tzv. spúšťače enzýmov, ktoré sú potrebné na urýchlenie biochemických mechanizmov v tráviacom trakte, svaloch a v nervovom či obehovom systéme. Stopové prvky sú minerály, ktoré telo nedokáže vyprodukovať samo a zvyčajne ich prijíma v strave.

Dalšími zložkami sú síran sodný, síran vápenatý, chlorid horečnatý, síran horečnatý, chlorid draselný, síran draselný, uhličitan strontnatý, zlato, mangán, striebro, meď, nikel, kobalt, molybdén, flór, antimón, železo, kremík, selén, síra, zinok a jód. Zvýšené množstvo jódu a selénu zasa pomáhajú našej štítnej žľaze.
Ak sa chystáte k moru, vyberajte však poctivo. Nie každé more má tie isté vlastnosti. Mŕtve more a Červené more majú najviac soli a to konkrétne 4,1%. Naopak, Baltské more obsahuje len 0,7% soli. Znamená to, že každý kilogram morskej vody obsahuje asi 7 gramov soli.

Slaná morská voda - teda minerály a látky v nej nám pomáhajú v liečbe rôznych ochorení. Voda má však aj iné výhody, Vo vode sa rovnomerne rozloží celá naša hmotnosť a tým sa uľahčuje rehabilitácia. Navyše, morská voda nás viac nadnáša, takže sa cítime ako na obláčiku. Nie len vo vode je však naše telo spokojné. Chôdza po piesku vplýva pozitívne na chrbticu a chodidlá. Je to chôdza s masážnym účinkom, ktorá je síce dvakrát ťažšia ako chôdza po chodníku, avšak neobávajte sa. Spálite viac kalórií.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň ďakujem za super rýchle dodanie a vzorky.“

Šipkovská