Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Nedostatočná imunita

Nedostatočná imunita

Nedostatočná imunita je v tomto jesennom období strašiakom každého človeka, ktorý potrebuje veľa pracovať a aktívne žiť. Oslabenie imunity môže každému narobiť veľa škody, pretože stačí silnejšia zima a viac chorých ľudí v okolí a už aj my sa stávame prechladnutým človekom alebo človekom s inou virózou či chrípkou. Naša imunita by nás však mala zaujímať celý rok a prostredníctvom stravy a zdravého života by sme ju mali každý deň posilňovať. Nedostatočná imunita sa prejavuje rôznymi príznakmi, vďaka ktorým vieme, že by sme mali so svojím životom niečo robiť. Rovnako máme na trhu množstvo potravín, ktorými dokážeme dodať telu látky schopné vytvárať protilátky vhodné na boj s rôznymi baktériami, vírusmi alebo plesňami. Poďme teda spoločne preskúmať prejavy organizmu, ktorými nás varuje, že naša imunita nie je v poriadku a naučme sa vyberať si potraviny, ktoré nám skutočne pomôžu a našu imunitu posilnia, aby sme zvládli aj tie najhoršie nákazové obdobia v roku. Čítajte ďalej.

Charakteristika

Nedostatočná imunita je charakterizovaná ako oslabenie alebo porucha obranyschopnosti nášho organizmu. Hlavnými príčinami tohto stavu je nedostatočná funkcia celého nášho imunitného systému. Jeho hlavnými článkami sú sliznice čriev, lymfatický systém, slezina a rovnako aj biele krvinky a všetky ich jednotlivé druhy. V prípade, že dôjde k oslabeniu imunity, mikróby, ktoré sú všade dookola sa začnú obrovskou rýchlosťou rozmnožovať. Môžeme povedať, že oslabenie imunity je vlastne zodpovedné za všetky telesné i mentálne ochorenia, ktoré nevznikli násilným zásahom zvonka.

Hlavné prejavy

Medzi hlavné prejavy alebo symptómy zaradzujeme množstvo porúch, ktoré môžeme vo svojom organizme spozorovať. Patrí sem hlavne:

  • Chorobné prejavy v celom organizme
  • Poruchy trávenia
  • Kožné zápaly
  • Prechladnutia, ktoré sa často opakujú
  • Ťažkosti s dýchaním
  • Poruchy spánku
  • Plesňové ochorenia

Strava pre správnu a silnú imunitu

Možno si márne myslíte, že vaša strava je pestrá a vaša imunita by mala byť v poriadku a odolná. No napriek tomu niekoľkokrát do roka bojujete s prechladnutím alebo chrípkou. V tom prípade si prečítajte nasledujúce riadky. Základom stravy, ktorá nám pomôže posilniť imunitu je teplá a jemne podusená zelenina. Môžeme si takto pripraviť napríklad kapustu, zeler, mrkvu, špenát, pór, mangold, brokolicu, cviklu, čierny koreň, fenikel, špargľu a množstvo iných. Tieto druhy zeleniny sú schopné vytvárať v črevách látku, ktorá zabezpečuje regeneráciu oslabených črevných slizníc, ktoré sú pre správne fungovanie imunity nevyhnutné. Najdôležitejšie látky na tvorbu protilátok v našom organizme sú napríklad zinok, ktorý nájdeme v kukurici, sóji, repe, cibuli, strukovinách, kapuste, zemiakoch alebo v špenáte. Okrem toho je nevyhnutné konzumovať vitamíny zo skupiny B, ktoré nájdeme v banánoch, špenáte, sóji alebo avokáde. A taktiež vitamín C, ktorý je ukrytý vo všetkých druhoch čerstvého ovocia. Rovnako dôležité je prekrvenie sleziny, ktoré zabezpečíme látkami obsiahnutými v cibuli, cesnaku alebo reďkovke. Zdravá strava je skutočne dôležitá a netreba zabúdať na rozmanitosť, ktorá je nám pri výbere rôznych druhov ovocia a zeleniny v súčasnosti poskytnutá.

Každú infekciu treba doliečiť

Ako iste viete, každú infekciu je potrebné doliečiť. Ak sa vám infekcie a ochorenia opakujú a vracajú, znamená to, že ste si nedali záležať na doliečení predošlých ťažkostí. Takže základom je zdravá strava a homeopatické prípravky a samozrejme celoročné posilňovanie imunity prostredníctvom zdravej stravy.

Imunita je skutočne dôležitá pre každodenný život. V prípade, že sa nám virózy opakujú, znamená to, že náš jedálniček nie je pestrý a naša imunita nepracuje tak ako má. Zamyslite sa nad svojim stravovaním a celkovým životným štýlom a možno prídete na to, že je skutočne ten pravý čas niečo zmeniť. Nemusíte konzumovať druhy ovocia a zeleniny, ktoré neobľubujete, avšak pri dnešnej ponuke si určite každý nájde niečo, čo obľubuje a dodá mu to tie správne látky. Myslite na svoje zdravie a vaše telo sa vám odvďačí.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielka bola doručená v poriadku, ďakujem za pribalený darček.“

Mária Smolková