Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Oriešky časť 2

Oriešky časť 2

Už v prvej časti sme spomínali najznámejšie slovenské druhy orechov a ich účinky. Venovali sme sa vlašským orechom a lieskovcom. Teraz budeme pokračovať s nepôvodnými druhmi, ktoré vás určite zaujmú.

Mandle

Mandľovník, strom, na ktorom tieto plody rastú je najviac rozšírený v Taliansku, Španielsku a Maroku. Tento druh orechov je veľmi priaznivý pre organizmus. V jeho zložení je neskutočné množstvo vitamínov a látok, ktoré sú nevyhnutné k správnemu fungovaniu nášho tela. Mandle obsahujú vitamín E a B, bielkoviny, selén, horčík, draslík, vápnik, železo, fosfor, meď, zinok polynenasýtené a mononenasýtené mastné kyseliny. Mandle priaznivo pôsobia pri osteoporóze, bojujú s vysokým cholesterolom, zmierňujú pálenie záhy, bojujú s cukrovkou a znižujú krvný tlak. Najdôležitejší účinok mandlí je zakorenený v ich obsahu bielkoviny, ktorá dokáže bojovať s rakovinou. Existujú však aj ľudia, ktorým sa konzumácia mandlí neodporúča. Sú to hlavne osoby, ktoré majú problémy s obličkami alebo so žlčníkom.

Kešu

Tieto oriešky pochádzajú z oblasti Amazónie a neskôr sa rozšírili aj do oblastí Indie a Afriky. Sú tiež veľmi zdravé, ale neodporúča sa ich konzumovať pri diéte na rozdiel od mandlí alebo vlašských orechov. Kešu orechy obsahujú vitamín B, železo, zinok, mangán, horčík, fosfor, meď, kyselinu listovú, polynenasýtené mastné kyseliny a iné telu prospešné látky. Kešu pomáhajú v rôznych smeroch, sú vhodné pre ľudí s depresiami, prospievajú vzhľadu pokožky a kvalite vlasov, sú účinné v boji s vysokým cholesterolom a zápche a taktiež sú nápomocné pri anémii alebo chudokrvnosti. Ich škrupina je nebezpečná, a preto sa predávajú výlučne bez nej.

Pistácie

Pistácie sú zaujímavým plodom stromu, pod ktorým sa vraj milenci stretávajú, aby ako znak šťastia počuli pukanie jeho orieškov. Tieto plody rastú na stromoch, ktoré sú vysoké približne 10 m a ich história sa rokmi vyčísľuje na 7000. Pistácie sú taktiež mimoriadne zdravé. Obsahujú vitamín A, B, C, vlákninu, draslík, fosfor, horčík, zinok, železo a mnoho iných látok. Priaznivo pôsobia na nervový systém, takže u ľudí s depresiami alebo pod nátlakom stresu sú vítané. Sú skvelé na podporu očí a v boji s chudokrvnosťou.

Arašidy

Tieto orechy pochádzajú z Ameriky, ale v súčasnosti sa hojne pestujú vo všetkých oblastiach sveta. Sú to semená podzemnice olejnej, a preto sú bohaté na zdravé tuky. Odporúčajú sa v boji s nadbytočnými kilogramami, sú vhodné na liečbu pečene a znižovanie cholesterolu. Obsahujú proteíny, minerály, vitamíny, bielkoviny a antioxidanty. Tieto oriešky sú skvelým doplnkom stravy a je dokázané, že ľudia, ktorí pravidelne konzumujú arašidy sú chudší než jedinci, ktorí ich nekonzumujú.
Všetky spomenuté druhy orieškov majú pozitívny vplyv na organizmus. Zjesť pár orechov denne je pre naše telo hotový dar, ktorý dokáže zužitkovať na 100%. Takže nebojte sa zdravých tukov a prijímajte vo forme orechov nenahraditeľné látky.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Práve mi bol doručený balík. Veľmi pekne ďakujem za tak rýchle vybavenie mojej objednávky. Určite posuniem ďalej informácie o vás.“

Masaryková