Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Oslaďte si život s týmito náhradami bieleho cukru

Oslaďte si život s týmito náhradami bieleho cukru

Vylepšuje chuť, láka nás dať si ešte o jeden koláčik viac... .Využívate pri pečení cukor? Ako často je vo vašom jedálničku zaradený pokrm s obsahom cukru? Je všeobecne známym faktom, že nadmerná konzumácia jednoduchých cukrov dokáže v našom tele narobiť nemalú neplechu. Cukrovka, obezita, ťažkosti so zubným kazom, vznik akné, tráviace ťažkosti, kardiovaskulárne ochorenia, zvyšovanie hladiny cholesterolu...to všetko a omnoho viac má v moci chutný, a predsa návykový biely cukor. Vedeli ste, že cukor kráča ruke v ruke s rakovinovými bunkami? A veru nepomáha ani našej pečeni, pokožke a zraku.

Tento sladký záškodník je súčasťou bežných pokrmov, sladkostí, nápojov, ale i produktov, kde by sme jeho obsah vôbec neočakávali. Vyhnúť sa mu úplne je veru neľahké, odolať sladkej chuti jedál je ešte neľahšie, avšak dnešná doba nám dáva do pozornosti niekoľko náhrad cukru, ktoré dokážu efektívne nahradiť jeho chuť a nezanechať v našom tele toľkú negatívnu spúšť. V nasledujúcich odsekoch si pripomenieme známe a predstavíme (možno menej známe) náhrady cukru, ktoré sa postarajú o sladkú chuť pripravovaných receptov, avšak s odlišným zložením v porovnaní s klasickým bielym cukrom. Majte na pamäti, že ako v prípade cukru, tak i v prípade jeho náhrad platí pravidlo- všetko s mierou.

Med: najznámejšia, najpoužívanejšia a azda i tá najobľúbenejšia náhrada bieleho cukru označovaná aj ako tekuté zlato je vyhľadávaná kvôli chuti, ale i kvôli zloženiu, ktoré má nemálo priaznivých účinkov na náš organizmus. Medom dokážeme autenticky nahradiť sladkú chuť cukru, podporiť svoje zdravie, a navyše, med je (okrem konzumácie) obľúbený aj na vonkajšie použitie, napríklad ako súčasť kozmetiky, pleťových masiek, ale i pri hojení rán. Náš tip na záver je vyskúšať menej tradičnú, avšak obsahovo zdraviu-prospešnú verziu medu, ktorou je Matcha med. Je nie len bohatým zdrojom prírodných antioxidantov, ale i stimulantom imunitného systému a pomocníkom pri prechladnutiach.

Čakankový sirup: chuťovo príbuzný javorovému sirupu dokonale osladí raňajky, ale i koláčiky. Táto náhrada klasického bieleho cukru je produkovaná z koreňa čakanky a v porovnaní so spomínaným javorovým sirupom obsahuje až 10krát menej sacharidov. Zaujme svojou nízkou kalorickou hodnotou, ale i bohatým obsahom vlákniny.

Brezový cukor- Xylitol: náhrada bieleho cukru, ktorá na prvý pohľad i ochutnanie pôsobí úplne na nerozoznanie. Jeho zloženie, nižšie kalorické hodnoty a schopnosť potláčať chuť do jedla robia však z brezového cukru jednoznačne výhodnejšiu voľbu na osladenie bežných pokrmov, dezertov a nápojov.

Stévia: sladilo, s ktorým sa každému spája synonymum náhrady cukru. Stéviové sladidlá nájdeme v tabletovom, ale i tekutom prevedení. Toto prírodné sladidlo vzniká vďaka rastline zvanej Stévia cukrová. Častokrát je využívaná na osladenie kávy a čajov.

Proteínový prášok: raňajková kaša s ovsenými vločkami alebo rýchly milkshake dokážu mať vďaka proteínovému prášku lahodnú a sladkú chuť i bez dodatočného sladenia cukrom. Proteín je skvelým parťákom i pri pečení. Sladké pečenie bez cukru a navyše s obsahom bielkovín, ktoré nás zasýtia a dodajú energiu? Za vyskúšanie nič nedáte! A v čom spočíva jeho ďalšia skvelá výhoda? Proteínový prášok možno zakúpiť zo skutočne pestrého výberu príchutí.

Ďalšie tipy: kokosový cukor, Erythritol, datlové sladidlo, kvalitná čokoláda.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielka bola dnes doručená. Ďakujem za super rýchle a spoľahlivé služby.“

Adamcová