Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Potrebujeme doplnky výživy?

Potrebujeme doplnky výživy?

Dnes nám už na každom rohu ponúkajú ,,zázračné“ pilulky, ktoré odstránia nahromadený tuk (obzvlášť ten z brucha a bokov), dodajú neuveriteľné množstvo životnej energie, podporia rast vlasov čím odstránia plešivosť a mnoho iných od výmyslu sveta.

Na druhej strane sú tu lekári a iní odborníci na zdravie, ktorí tvrdia, že bezpečnosť podstatnej väčšiny doplnkov nie je doposiaľ známa. Tak aká je vlastne pravda? Užívať doplnky výživy, lieky z reklám alebo sa stačí stravovať racionálne?

Ak by sme žili v dokonalom svete, väčšina z nás by doplnky nepotrebovala, pretože by sme všetky podstatné živiny získali prijatou stravou. Konzumujete však denne IBA chudé bielkoviny, BIO celozrnné výrobky a dobré tuky? Nikdy nezhrešíte a nedáte si nič nezdravé, vrátane kalorických sladkostí plných rafinovaného cukru a stuženého tuku? Máte pravidelnú pohybovú aktivitu? Je len malé percento ľudí, ktorých pevná vôľa je tak silná.

Prečo užívať doplnky výživy?

  • Mnoho potravín, ktoré zakúpime bežne v obchode sú k nám dodávané pomerne zďaleka. Kým sa dostali do našej kuchyne prešli naozaj dlhú vzdialenosť a boli uskladňované dlhé časové obdobie. Tento spôsob zaobchádzania spôsobuje stratu potrebných vitamínov a minerálov.
  • Konzumácia spracovaných potravín, varenie, konzervanie a iné spôsoby úpravy, rovnako vedú k znehodnocovaniu živín.
  • Mnohé druhy ovocia a zeleniny sú geneticky vyšľachtené, aby boli vizuálne príťažlivé a vyprodukovalo sa čo najviac, za čo najmenej nákladov. Už dávno nie sú na prvom mieste nutričné hodnoty.
  • Nepravidelné stravovacie návyky, nedostatočné žuvanie pokrmov, konzumácia jedál za chodu, stres - to všetko prispieva k zlému tráveniu.
  • Neuvážené užívanie liekov vedie k oslabeniu imunitných funkcií.
  • Konkrétne životné situácie si žiadajú vyššiu spotrebu živín. Napríklad ženy v období tehotenstva potrebujú viac kyseliny listovej, v období menopauzy zas hrozí nedostatok vápnika.
  • Znečistenie životného prostredia núti naše telo využívať viac živín, aby mohlo dostatočne efektívne detoxikovať a eliminovať z tela škodlivé látky. To platí najmä pre antioxidačné vitamíny A, C a E.

Avšak, nájsť ten najlepší produkt na podporu zdravia môže byť náročná úloha. Množstvo výrobcov a rozdiely v kvalite vedia vytvoriť ,,mínové pole“ prekážok pre každého, kto sa snaží nájsť ten správny doplnok, vitamín alebo bylinku.

Preto sa pri výbere uistite, že výrobca používa čisté produkty, bez škodlivých konzervačných látok, plnív, spojív a ďalších nevhodných ingrediencií. Môžeme vás ubezpečiť, že každý nami ponúkaný doplnok sa riadi týmito normami!

Upozornenie na záver!

Aj keď doplnky výživy nie sú deklarované ako lieky, môžu spôsobiť nežiaduce účinky. Najmä ak sú prijaté pred chirurgickým zákrokom alebo v interakcii s inými liekmi. Účinky mnohých doplnkov neboli testované u detí, tehotných žien a ďalších skupín. Takže vždy ak sa rozhodnete pre nejaký doplnok výživy, porozprávajte sa najprv so svojím poskytovateľom zdravotnej starostlivosti.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Balicek mi prave prisiel, doruceny rychlo a v poriadku.Dakujem a urcite u vas nakupim opat :-)
Prajem pekny den. “

Monika Vojtekova