Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Problémy s krvným obehom

Problémy s krvným obehom

Najčastejším príznakom, ktorý nás upozorní na to, že s krvným obehom nie je niečo v poriadku, sú poruchy s prekrvením končatín. Zistíme to podľa toho, že naše ruky a nohy sú studené. Aby sme definovali tento problém bližšie, rozlišujeme dve skupiny porúch krvného obehu. Prvou sú periférne poruchy, ktoré postihujú len ruky a nohy a druhou poruchy, ktoré vznikajú pôsobením na periférnych cievach a centrách krvného obehu, ktorými sú srdce a pľúca. Na to, aby sme sa vyhli týmto nepríjemnostiam musíme dbať na prevenciu, či už ide o zdravý jedálniček alebo pravidelný pohyb vo forme prechádzok, plávania alebo bicyklovania. Pozrime sa spolu, do čoho vyúsťujú ťažkosti s krvným obehom a ako dokážeme svojmu organizmu pomôcť aj sami. Čítajte ďalej.

Čo to je?

Ťažkosti krvného obehu sú charakterizované ako ťažkosti vyvolané poruchami obehového systému. Príčin tohto problému je mnoho. Môžu to byť rôzne druhy infekcií, strata krvi, rôzne alergie, nadmerný stres, rovnako nadmerné užívanie alkoholu, organické ochorenia, poruchy spánku, obezita, málo pohybu, rôzne psychické príčiny, ktorými sú napríklad konflikty s inými ľuďmi, psychické problémy, neurózy a množstvo stresových faktorov. Mali by sme si hlavne uvedomiť, že to, čo dávame do svojho organizmu, značne ovplyvňuje ťažkosti, ktoré nás postihnú. V prípade ťažkostí s krvným obehom by sme sa mali vyvarovať mastnej strave, ktorá vytvára usadeniny na vnútorných stenách tepien, čo následne zabezpečuje nedostatočné prekrvovanie. Taktiež je škodlivá prislaná strava, pretože viaže vodu, zväčšuje objem krvi a zvyšuje tak napätie v cievach. Oba tieto faktory vedú k zvyšovaniu krvného tlaku.

Prejavy

Poruchy krvného obehu, teda cirkulácie krvi v našom organizme môžu vyvolať množstvo rôznych ťažkostí. Tu je niekoľko z nich:

  • Bolesť hlavy
  • Únava
  • Nechutenstvo
  • Problémy s trávením
  • Problémy s močením
  • Ťažkosti s obličkami
  • Srdcové problémy
  • Hrudníková angína
  • Studené končatiny
  • Menštruačné ťažkosti

Pomoc

Aby sme posilnili náš krvný obeh, musíme sa zamerať najmä na posilnenie srdcovo-cievneho systému. Vhodný je na to pohyb na čerstvom vzduchu, dostatočný spánok a zdravá strava. V tomto období, kedy chceme systém posilniť, je potrebné vyhýbať sa káve, nikotínu a samozrejme alkoholu. V prípade zdravej stravy by sme mali dbať na zvýšený prísun draslíka, ktorý pôsobí na organizmus upokojujúco a pomáha pri väčšine ťažkostí s obehovým systémom. Draslík nájdeme v avokáde, špenáte, brokolici, kapuste, zelenej zelenine, banánoch, strukovinách alebo špargli. Ďalším pomocníkom je vitamín C. Ten posilňuje oslabené steny našich ciev. Nájdeme ho hlavne v kyslom ovocí. V kivi, bobuľovitom ovocí, hrozne a taktiež v mnohých druhoch zeleniny ako je kel, rajčiaky alebo špenát.

V prípade, že si nedokážete dodať dôležité látky obsiahnuté v ovocí a zelenine prirodzenou cestou prostredníctvom stravy, naša stránka vám ponúka množstvo alternatív. Draslík v koncentrovanej forme v podobe tabliet, sušené BIO banány, koncentrované vitamíny a minerály z rôznych druhov ovocia a zeleniny, vitamín C v cmúľacích alebo klasických tabletách a množstvo iných produktov.

Výkyvy tlaku, studené končatiny a celkovo ťažkosti s krvným obehom nám dokážu skomplikovať život. Je preto potrebné zaradiť do svojho života zdravú stravu a pravidelný pohyb, ktoré nám zaručia organizmus v tej najlepšej forme.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, ďakujem za rýchle vybavenie a doručenie zasielky.“

Anna Dostalová