Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Reflexoterapia - pomoc dotykov

Reflexoterapia - pomoc dotykov

Pojem reflexoterapia je pomenovanie, ktoré v sebe zahŕňa tri pojmy. Reflexné masáže, akupresúru a akupunktúru. Akupunktúra spočíva v zavádzaní špeciálnych ihiel do určitých bodov, ktoré „zodpovedajú“ za niektorý orgán v našom tele. Táto technika, ako by sa mohlo zdať, nie je bolestivá a poznám ľudí, ktorí si jej účinky nevedia vynachváliť. Pri akupresúre sa toto pôsobenie dosahuje za pomoci masáže alebo tlaku na takzvané reflexné zóny. A tieto zóny tiež súvisia s určitými orgánmi nášho tela. Tieto techniky môžete používať na pomoc rôznym orgánom a častiam tela. Je dobré zájsť za odborníkom, ktorý vám dokáže pomôcť najlepšie, avšak aj domáca masáž má svoje výhody. Pozrime sa spolu na históriu reflexoterapie a zorientujme sa v týchto pojmoch.

História

Reflexoterapiu používali už starovekí Číňania, Japonci, Indovia alebo Indiáni. V Európe však tieto prvky poznali len vo Francúzsku. Reflexoterapia vychádzala z vykonávania masáže buď na nohách, dlaniach alebo ušiach. Starovekí Číňania využívali aj akupunktúru. Vplyvom priemyselnej revolúcie v Európe reflexoterapia upadla do zabudnutia a znova sa začala objavovať až na začiatku dvadsiateho storočia. V súčasnosti sa tieto techniky používajú na odstraňovanie vyše 200 druhov rôznych problémov, dokonca aj v naliehavých prípadoch. Súčasné významné školiace strediská zaoberajúce sa týmito spôsobmi pomoci nášmu telu sa nachádzajú v Anglicku, Francúzsku, Belgicku, Švajčiarsku a Nemecku.

Čínska medicína

Súčasná medicína stavia na dvoch dôležitých pojmoch, ktorými sú energia a hmota. Pojem energia pramení z Číny a pojem hmota je zase základom v Európskych krajinách. Vďaka spojeniu týchto dvoch pojmov má aj reflexoterapia svoj význam a jej účinky sú overené.

Základy reflexoterapie

Už v dávnej minulosti zistil napríklad Descartes, otec determinizmu, že človek reaguje na podnety, ktoré sa prenášajú cez nervový systém a energetické kanály do orgánov. Tvrdil, že každý podnet vyvoláva určitú reakciu. Toto jeho tvrdenie podložil troma princípmi. A to princípom determinizmu, čo znamená, že neexistuje dianie bez príčiny, ďalej princípom analýzy a syntézy, čo hovorí, že existuje rozklad na prvky a ich opätovné spojenie a napokon princípom súvislosti dynamiky s materiálnou štruktúrou, čo nám hovorí, že existuje vzťah medzi pôsobením sily a príslušnou priestorovou jednotkou v rôznych orgánoch.

Masáže

Každá masáž je špecifická a nesie v sebe určité pravidlá. Je dôležité v odbornej literatúre alebo v rukách odborníka sa naučiť, ktoré body je potrebné masírovať, a akým spôsobom tak, aby sme dosiahli želaný efekt a odstránili určitú bolesť alebo problém. Ja som sa rozhodla inšpirovať vás aspoň k relaxačnej masáži, ktorú si môžete za pomoci voňavého oleja, sviečok a relaxačnej hudby urobiť vo dvojici. Ak robíte masáž z lásky a vychutnávate si pritom pohodu a relax, tiež to nie je na zahodenie.

Naša stránka vám k takejto príjemnej masáži ponúka rôzne druhy olejov, ktoré ozvláštnia a spríjemnia takúto chvíľu. Môžete si vybrať napríklad balenie piatich éterických olejov spolu s návodom na použitie, aroma olej na zmiernenie migrény, éterický olej z fenikla, éterický olej z klementinky, olej z materinej dúšky, olej z malinových semien, telový a masážny olej, zázvorový olej a množstvo iných skvelých produktov.

Reflexoterapia je skvelou možnosťou ako bez umelých tabliet dosiahnuť zlepšenie fyzického, a rovnako aj duševného stavu. Techniky obsiahnuté v reflexoterapii pomáhajú rovnako telu ako aj duši. Je na vás, či sa naučíte tieto techniky za pomoci knihy, urobíte si kurz alebo sa zveríte do rúk odborníka. Zaručene vám to pomôže a vy sa budete cítiť skvelo.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Balik mi dnes dosiel. Dakujem za expresne dodanie a bezproblemovy obchod. Pekny den prajem.“

Veronika Polomska