Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Tipy na posilnenie imunity

Tipy na posilnenie imunity Jeseň je už takmer tu a s ňou aj prechladnutia, chrípky či iné nepríjemné choroby. Aj preto by sme mali posilňovať imunitu, a to nielen v tomto období, ale po celý rok. Oslabený organizmus totiž ľahšie podlieha rôznym chorobám. Ako však na to? My vám ponúkame niekoľko tipov ako posilniť imunitu. Tu sú.

Otužovanie organizmu
Odolnosť tela zvýšite jeho pravidelným otužovaním. Sami viete, aké je nepríjemné prejsť, najmä v zime, z chladu do tepla. Telo sa hneď spotí a choroba je tu. Pokiaľ máte čas, aspoň raz do týždňa zájdite do sauny. Ak čas nemáte, aspoň sa pri každom sprchovaní opláchnite striedavo horúcou a studenou sprchou. Prekrví sa tým celé vaše telo a vy sa bude hneď cítiť lepšie.

Správna výživa
Aj správnou výživou si zlepšíte vašu imunitu. Dôležité je jesť dostatok ovocia a zeleniny, bohatej najmä na selén, zinok či magnézium, ktoré si môžete dodať aj v doplnkoch výživy. Vhodné je užívať aj prípravky z aloe vera. Nezabudnite ani na dodržiavanie pitného režimu. Kým je teplo doprajte si ovocné šťavy, v zime zase bylinkové čaje.

Éterické oleje
Masážou či inhaláciou éterických olejov tiež posilníte svoju imunitu. Vhodný na to je citrónový éterický olej, ktorý posilňuje prirodzenú imunitu, osviežuje, ale aj riedi a čistí krv. Antivírusové a antibakteriálne účinky má aj eukalyptusový olej. Pomáha aj pri nachladnutí, pretože uvoľňuje upchaný nos. Pri zapálenom hrdle zase pomáha borovicový olej. Je však vhodný aj pri nachladnutí a chrípke.

Relax a pohyb
Správny relax, ale aj pohyb sú zabijakmi chorôb. Dôležité je po ťažkom pracovnom dni dobre zrelaxovať, či už v horúcej vani, alebo na prechádzke s partnerom. Formu relaxu necháme na vás, podstatné však je, aby ste sa odreagovali a prišli na iné myšlienky. Pokiaľ relaxujete pri športe, je to o to lepšie. Na jeseň si môžete ísť zabehať do prírody, zaplávať na plaváreň, zahrať tenis či zajazdiť na bicykli. Vaše telo sa pri športe zaplaví endorfínmi a vy sa hneď budete cítiť lepšie.

Detoxikácia
O detoxikácii by sme mohli popísať celé strany. V skratke sa však dá povedať, že ide o to zbaviť sa pomocou stravy a vhodných výživových doplnkov škodlivých látok usadených v ľudskom organizme. Nielen potravou, ale napríklad aj dýchaním sa do tela dostáva množstvo škodlivých látok, ktoré sa čiastočne vyplavia, ale čiastočne sa usádzajú v organizme, v črevách. Spôsobujú rôzne choroby, od vypadávania vlasov, až po rakovinu. Vedci odporúčajú detoxikovať organizmus minimálne dvakrát ročne. Začať môžete práve na jeseň. Nezabudnite sa o detoxikácii podrobne informovať, napríklad aj na našich stránkach a podporiť ju užívaním výživových prípravkov, ako je napríklad aloe vera, chlorella, hliva ustricová či iné.

Sladké pokušenie
Je dokázané, že čokoláda chráni pred nachladnutím. Obsahuje totiž polyfenoly, ktoré pôsobia ako antioxidanty. Tak prečo by sme si ju nedopriali? Samozrejme, nie na kilá, ale v rozumnom množstve. Ideálnym posilnením imunity môže byť teda aj pojedanie dobrej čokolády s partnerom v horúcom kúpeli s niekoľkými kvapkami éterického oleja. S takýmto posilňovaním imunity môžete začať hneď teraz. Však zajtra si môžete ísť zabehať či začať s detoxikáciou organizmu. Tak do toho!
   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Včera som si u Vás objednal tovar, dnes ho už mám doma a ešte som dostal aj šejker ako darček, ktorý mi akurát prišiel vhod. Máte už dlho výborné služby, musím Vás pochváliť ;-) Ďakujem a pekný deň!“

Justín