Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Tipy pre spálenú pokožku

Tipy pre spálenú pokožku

Leto je azda najobľúbenejším obdobím väčšiny z nás. Nekonečné teplo a hodiny strávené pri vode sa však občas nekončia práve najpríjemnejšie. Snáď každý sem tam nezanedbá alebo pozabudne na ochranu proti silnému slnečnému žiareniu a tak večer pocíti, ako nepríjemne bolí spálená pokožka.

Ako sa vyhnúť spáleniu pokožky?

V takýchto slnečných dňoch je v prvom rade dôležité dodržať rozumnú mieru opaľovania. Treba si uvedomiť, že slnko je v lete naozaj silné a často môže byť pre náš organizmus nebezpečné. V prípade dlhého času stráveného na slnku je dôležité sa neustále chrániť a vyvarovať sa tak nepríjemnostiam spojením so spálením či šúpaním. Ak preferujete prírodné alternatívy na opaľovanie, možno Vám poradí náš starší článok

Pomoc pri spálení

V prípade nepríjemne spálenej pokožky pomôžu napríklad studené obklady či studená sprcha. Vašu pokožku však najlepšie zregenerujú účinné bylinky. Jednou z nich je aloe vera. Obsahuje množstvo vitamínov a antioxidantov, ktoré prispievajú k hojeniu rán, spálenín a kožných ochorení. Jej stimulujúce účinky na fibroblasty (kožné bunky podporujúce napríklad hojenie rán) účinne pomáhajú pri tvorbe nového epitelu a jej antibakteriálne účinky zase chránia pred možnou bakteriálnou infekciou. Zároveň pokožku upokojuje a dokáže ju ochrániť aj pri liečbe rakoviny pomocou radiácie.

Z prírodných olejov vám pri spálenej pokožke najviac pomôže levanduľový olej. Éterický levanduľový olej upokojuje a priaznivo vplýva na myseľ i telo. Znižuje stres, migrénu a podporuje dobrý spánok. Je určený najmä na vonkajšie použitie a je vhodný aj na spálenú pokožku. Dokáže zmierniť príznaky spálenej pokožky a podporuje jej hojenie. Má silné antiseptické účinky, ktoré pomáhajú najmä pri boji proti akné, ekzémom či psoriáze.

Pomoc pri šúpaní

Ďalším účinným pomocníkom pri spálenej pokožke je bambucké maslo. Je bohaté na vitamíny A, E a F čím pomáha pokožku regenerovať . Jeho hydratačné účinky zjemnia aj tú najtvrdšiu pokožku, ktorú zároveň dokonale hydratuje a preto je vhodný aj na pokožku vysušenú slanou morskou vodou. Účinne zmierňuje aj prejavy psoriázy a silne aknóznej pleti. Vďaka svojim vlastnostiam totiž neupcháva póry a má protizápalové a antibakteriálne účinky. Bambucké maslo je ideálne aj pre suchú pokožku, prípadne pre pokožku, ktorá sa šúpe. Dokáže zmierniť nepríjemné svrbenie spálenej pokožky ale zároveň pomôže aj pri štípancoch od hmyzu. Je vhodné aj pre bežné použitie a to najmä na najsuchšie oblasti, akými sú lakte, kolená alebo päty.

Pri probléme so spálenou pokožkou nesmie chýbať ani Panthenol. Provitamín B5 alebo tiež kyselina pantoténová zlepšuje regeneráciu pokožky, ľahko sa vstrebáva a je vhodná aj pre tú najcitlivejšiu pleť. Pokožke pomáha urýchliť proces obnovy a zároveň udržuje jej vlhkosť. Panthenol je vhodný aj pre zrelšiu pleť, pretože stimuluje tvorbu vrások. Obsahuje aloe vera a vitamíny A, C a E, ktoré pozitívne vplývajú na hojenie rán spôsobených spálením či iným podráždením pokožky. Dostupný je v podobne chladivej peny v spreji, ktorá prináša okamžitú úľavu pre bolestivú spálenú pokožku.

Pri silnom spálení a dlhodobom opaľovaní dochádza okrem spálenia aj k dehydratácií organizmu. Preto nezabúdajte svoj organizmus a pravidelne hydratovať aj zvnútra a dodržiavať pitný režim. Najideálnejšia je obyčajná neperlivá voda. Prehľad prírodných produktov po opaľovaní nájdete TU >>

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne za bleskové vyriešenie :-) Aj celkovo za váš eshop, ste skvelí a máte skvelé produkty.“

Zuzana Cabadová