Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Víno dokáže pozitívne vplývať na náš organizmus

Víno dokáže pozitívne vplývať na náš organizmus

Vyskúšali ste už BIO víno? Všetci vieme, že víno nemožno odlíšiť primárne len chuťovo, ale predovšetkým kvalitou. Obľúbený alkoholický nápoj z bobúľ hrozna nájdete na trhu výrobkov i v prémiovej BIO kvalite, ktorá dbá na priaznivé účinky pôsobiace na ľudský organizmus a jeho výroba prikladá dôležitosť predovšekým ochrane životného prostredia a hľadí na šetrnosť našej prírody. Vyhľadávaný a obľúbený Rizling, Chardonnay, Cabernet, Saugvinon i Tramín možno zakúpiť v BIO prevedení a to v domácej kvalite s pôvodom zo Slovenska. A čo napríklad biele víno Kamenný kvet? Je Vám tento netradičný názov známy? Spoznajte ho a experimentujte s výberovým vínom z hrozna, ktoré prináša prírodné arómy a je vyrábané v BIO kvalite. Milovníkov červeného vína jemnejšieho charakteru osloví Modrý kvet BIO, cuve predstavujúce kombináciu dvoch nosných odrôd a to Rulandské modré a Cabernet Sauvignon, ktorý zjemňuje výrazný charakter Rulandu a prináša intenzívny zážitok z kozumácie červeného vína pôvodom zo slovenských vinohradnických oblastí.

Odporúčaný pohár vína denne nemusí byť pre naše zdravie vôbec na škodu, ba naopak - obľúbený alkoholický nápoj prináša i svoje pozitíva. Zlatá stredná cesta pri konzumácíi rôznych potravín je vždy výhodný spôsob ako vyvážiť svoj jedálniček, avšak pri alkoholických nápojoch by mala byť dodržiavaná ešte prísnejšie a v rámci priaznivého účinku na naše zdravie by sme mali dbať na dodržiavanie odporúčaného množstva. Slovo „antioxidant“ je mnohým známe, je to látka, ktorá má dôležité postavenie pri podpore prevencie vzniku rôznych chronických ochorení a práve antioxidanty sú častokrát skloňovaným výrazom v spojitosti so zdravotnými účinkami vína.

Biele alebo červené? Do popredia sa dlhé obdobie dávali predovšetkým zdravotné benefity konzumácie červeného vína, avšak posledné roky je čoraz viac spomínané v súvislosti s priaznivými účinkami na zdravie i obľúbené biele víno, ktoré sa z kalorického hľadiska oplatí konzumovať o trošku viac. Benefity pre naše telo prináša primeraná konzumácia oboch druhov vína a je už na voľbe každého, ktoré z nich patrí medzi jeho chuťových obľúbencov.

Červené víno má jednu veľkú výhodu a tá sa volá resveratrol - silný antioxidant odburávajúci voľné radikály a uľahčujúci regeneráciu buniek v tele. Antioxidantov obsiahnutých v červenom víne je niekoľko, avšak resvetratol a proantokyanidíny znižujúce poškodenie organizmu stoja primárne za väčšinou priaznivých účinkov alkoholického nápoja z hrozna. Konzumácia červeného vína znižuje riziko vzniku ochorení kardiovaskulárneho charakteru a je spájaná so znižovaním rizika vzniku niektorých druhov rakoviny, depresie, demencie i cukrovky druhého typu. Červené víno s obsahom tanínu napomáha proti hnačkám. Jeho priaznivé účinky možno spozorovať i v súvislosti so znižovaním cholesterolu a regeneráciou unaveného svalstva očí.

Medzi silné antioxidanty obsiahnuté v bielom víne patrí predovšetkým tyrosol a hydroxytyrosol, ktoré priaznivo pôsobia na ľudský organizmus najmä v súvislosti s kardiovaskulárnymi účinkami. Biele víno je pomocníkom pri zápche i nadúvaní, pretože zlepšuje produkciu tráviacich štiav v ľudskom organizme a podporuje celkovú činnosť čriev. Odporúčaná pravidelná dávka konzumovaného vína dokáže znižovať problémy s pamäťou a znižovať riziko vzniku Alzheimerovej choroby. Medzi účinky bieleho vína možno zaradiť i jeho antibakteriálne pôsobenie a napomáhanie znižovať zápaly v tele.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Objednavka mi bola dnes v poriadku dorucena, dakujem za promptne a spolahlive jednanie, vyjadrujem velku spokojnost s Vasimi sluzbami...“

Pallajova