Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

15 minútový dezert: Vanilková pannacotta

15 minútový dezert: Vanilková pannacotta
Suroviny
Mlieko 250 ml
Prášková želatína 2,5 čl
Smotana na šľahanie 500 ml
Vanilkový cukor 1 ks
Trstinový cukor 50 g
Vanilkový lusk 1 ks
Kyslá smotana 250 g
Ovocná vrstva
Bobuľové ovocie mrazené 150 g
Želatína plátková 4 plátky
Vanilkový cukor 1 ks

S príchodom teplých dní prichádza aj chuť na niečo osviežujúce! Vyskúšajte jednoducho jednoduchý a skvelý dezert, akým je práve pannaccotta. Tento taliansky dezert si získal srdcia všetkých maškrtníkov. Dokonca aj tých, ktorí bežne neholdujú dezertom, pretože pannacotta nepatrí k presladeným dezertom. Ak sa rozhodnete urobiť aj ovocnú vrstvu, vznikne dokonalé osvieženie! Môžete ho podávať v miskách, pohároch, umelohmotných téglikoch.. no skratka fantázií a pannacotte sa medze nekladú! Tento recept vyjde na 8-12 porcií, podľa veľkosti použitých nádob. Pripravte si lyžičky, ideme na to!

Ako budeme postupovať

1. Ako prvé nalejeme do hrnca mlieko, pridáme doň želatínu a necháme napučať 10minút.

2. Ak je želatína napučaná, zohrejeme ju na sporáku. Tento krok je veľmi dôležitý, preto od sporáku neodchádzajte. Želatína sa musí dobre rozpustiť, preto ju neustále miešajte. Mlieko nesmie vrieť, musí byť iba teplé.

3. Postupne pridáme soľ, vanilkový a trstinový cukor, vnútro vanilkového lusku a smotanu na šľahanie. Miešame až kým nám pannacotta nezovrie. Cítite tú sladkú vanilkovú vôňu? Ak áno, stiahnite pannacottu zo sporáka a dajte ju bokom.

4. Do misky si dáme kyslú smotanu ( izbovej teploty) a prilievame k nej horúcu pannacottu, ktorú poriadne premiešavame.

5. Zmes prelejeme do pohárikov/ mištičiek a odložíme do chladničiek na hodinku až dve.

Ovocná vrstva

1. Na panvici si necháme rozpustiť vanilkový cukor, ku ktorému pridáme mrazené ovocie a necháme rozpustiť do zmäknutia.

2. Ak ovocie nepustí dostatok šťavy, môžete pridať vodu.

3. Pridáte plátkovú želatínu a postupujete podľa návodu na obale.

4. Ovocnú zmes pridáme na vrch polo-stuhnutej pannacotty a vrátime naspäť do chladničky najlepšie na celú noc.

5. Podávame vychladnuté, môžeme dozdobiť mätou pre ešte sviežejší look. Dobrú chuť!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle a bezproblémové vybavenie objednávky.“

V. Polomská