Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Rastlinný nápoj | 300 ml |
Chia semienka | 4 polievkové lyžice |
Trstinový cukor | 2 polievkové lyžice |
Pudingový prášok | Polovica balenia |
Mlieko polotučné | 500 ml |
Ovsené vločky | 30 g |
Vlašské orechy | Podľa potreby |
Ovocie podľa vlastného výberu | Podľa potreby |
Vedeli ste, že chia semienka v spojení s mliekom dokážu za pár hodín spoločne vytvoriť naozaj veľmi lahodný a netradičný pudingový dezert? Stačí tejto kombinácii dopriať dostatok času v chladničke a základ pre chia puding je hotový! Chia semienka sú bohaté na obsah vlákniny, ale i vitamínov zo skupiny B. V našom recepte sme chia puding doplnili o vrstvu klasického čokoládového pudingu, ktorý je doplnený o mrazené lesné ovocie (praktický tip, ktorý sa dá využiť, ak je v obchodoch nedostupné čerstvé ovocie). Prípravu chia pudingu si treba rozdeliť na dva dni, nakoľko si spojenie chia semienok a mlieka/rastlinného nápoju vyžaduje niekoľko hodín v chladničke (platí pravidlo, čím dlhšie, tým lepšie).
1. Pripravíme si menšiu plastovú dózičku, prípadne malú sklenenú fľašu (napríklad od orechového masla alebo džemu) a nalejeme do nej 300 ml rastlinného nápoja alebo mlieka.
2. Do mlieka pridáme chia semienka, poriadne premiešame a na záver doplníme ovsené vločky. Zmes poriadne premiešame a nádobku zatvoríme.
3. Nádobu dáme do chladničky, ideálne na celú noc, približne 8 hodín.
4. Ak je zmes po niekoľkých hodinách dostatočne hustá, môžeme prípravu dezertu dokončiť.
5. Uvaríme si klasický puding z prášku. Približne 300 ml mlieka dáme do varu.
6. V samostatnej nádobe si rozmiešame 200 ml mlieka s pudingovým práškom a trstinovým cukrom.
7. Mlieko s práškom a cukrom, ktoré sme dobre rozmiešali, pridáme k variacemu sa mlieku a neustále miešame.
8. Uvarený puding necháme vychladnúť.
9. Do dezertnej misky vrstvíme chia puding a čokoládový puding.
10. Pridáme obľúbené ovocie a oriešky.
„Dakujem dodávku som dnes dostala....ste naozaj výborná a seriozna firma....“