Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Marinovaný / údený tempeh | 200 g |
Olivový olej | 15 ml |
Cícer v slanom náleve | 100 g |
Morská soľ | Štipka |
Sójová omáčka | 10 ml |
BIO Kokosové mlieko | 50 ml |
Cibuľa | Podľa chuti |
Hummus | 30 g |
Poznáte chuť netradičného sójového výrobku tempehu? Táto vegánska alternatívna náhrada mäsa prináša vo svete bezmäsitých jedál úplne jedinečnú chuť, ktorá nie je podobná známemu tofu ani klasickým sójovým plátkom. Medzi výhody tempehu patrí okrem jeho výnimočnej chuti i jeho nenáročná príprava. K dokonalému ľahko stráviteľnému pokrmu stačí trocha olivového oleja, sójovej omáčky, nakrájanej cibuľky a pár minút pečenia na panvici. Recept môže byť doplnený aj o kokosové mlieko, ktoré spoločne s cícerom vytvoria jemne kokosovú omáčku.
1. Cibuľku si nakrájame na drobné kúsky.
2. Na panvicu pridáme olivový olej, rozpálime a pridáme nakrájanú cibuľku.
3. Cibuľu niekoľko minút jemne pražíme.
4. Kým sa praží cibuľka, nakrájame tempeh na tenké plátky alebo kocky.
5. Tempeh pridáme k cibuľke na panvicu, dochutíme sójovou omáčkou a opekáme z oboch strán približne 5 až 8 minút.
6. Cícer prepláchneme vodou od nálevu a pridáme na panvicu k tempehu s cibuľou.
7. Zmes necháme na panvici približne ďalších 5 minút a následne môžeme pridať kokosové mlieko. (pokrm je vynikajúci i bez použia mlieka)
8. Zmes dochutíme morskou soľou.
9. Mlieko necháme zhustnúť, premiešame a po približne 3 minútach môžeme dať zmes na tanier.
10. Podávame s obľúbenou zeleninkou, prípadne môžeme ako prílohu zvoliť aj pečené batáty.
11. Na záver pridáme cícerovú nátierku hummus.
„Balíček prišiel v poriadku, prekvapili ste ma rýchlosťou dodávky. Ďakujem krásne aj za darčeky... som veľmi spokojná a budem Váš obchod odporúčať aj známym Usmiaty.“