Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Marlenkové rezy s tvarohovou plnkou

Marlenkové rezy s tvarohovou plnkou
Suroviny
Med 3 polievkové lyžice
Hladká múka špaldová 200 g
Vajce 2 kusy
Sóda bikarbóna 1 čajová lyžička
Mlieko 120 ml
Vlašské orechy mleté 120 g
Steviola Fluid - tekuté sladidlo Podľa chuti
Škorica Podľa chuti
Tvaroh jemný 300 g
Vanilkový cukor 1 čajová lyžička

Máme pre Vás recept na obľúbený medovo-orechový dezert, ktorému podľahne nejeden maškrtník. Marlenkové rezy sa dajú pripraviť i doma, pričom milovaný koláčik nestratí na svojej jedinečnej chuti. Príprava vôbec nie je náročná a výsledná chuť spríjemní každé poobedné posedenie pri kávičke na terase. Tradičnú plnku sme vymenili za menej kalorickú alternatívu, vďaka ktorej bude medový dezert plný bielkovín. Milujete spojenie chutí medu a orechov? Marlenkové rezy sú pre vás to pravé orechové. Už sa vám zbiehajú slinky? Poďme sa spoločne pozrieť na postup.

Ako budeme postupovať

1. Rúru si predohrejeme na 200°.

2. Pripravíme si cesto zmiešaním múky, vajec, medu, sódy bikarbóny.

3. Poriadne premiešame a pridáme mlieko.

4. Do cesta primiešame 80 gramov mletých vlašských orechov.

5. Cesto si rozdelíme na štyri dávky a postupne každú rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

6. Každú dávku pečieme približne 8 až 12 minút.

7. Vzniknuté korpusy necháme vychladnúť.

8. Pripravíme si plnku zmiešaním jemného tvarohu, tekutého sladidla steviola a vanilkového cukru.

9. Do plnky pridáme škoricu na dochutenie a poriadne premiešame. Ak sa nám zdá príliš hustá, pridáme trochu vody.

10. Prvý korpus natrieme plnkou a následne ho prykryjeme ďalším. Naň opäť vrstvíme plnku a pokračujeme tak so všetkými upečenými dávkami cesta.

11. Na záver posypeme koláčik mletými vlašskými orechmi a môžeme dochutiť obľúbeným toppingom.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Objednaný tovar som si prebral v poriadku.p.Evka bol som milo prekvapený ako rýchlo mi bol tovar doručený. Ďakujem Vám a želám, nech sa Vám len dobre darí.Teším sa na ďalšiu spoluprácu. “

František