Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Med | 3 polievkové lyžice |
Hladká múka špaldová | 200 g |
Vajce | 2 kusy |
Sóda bikarbóna | 1 čajová lyžička |
Mlieko | 120 ml |
Vlašské orechy mleté | 120 g |
Steviola Fluid - tekuté sladidlo | Podľa chuti |
Škorica | Podľa chuti |
Tvaroh jemný | 300 g |
Vanilkový cukor | 1 čajová lyžička |
Máme pre Vás recept na obľúbený medovo-orechový dezert, ktorému podľahne nejeden maškrtník. Marlenkové rezy sa dajú pripraviť i doma, pričom milovaný koláčik nestratí na svojej jedinečnej chuti. Príprava vôbec nie je náročná a výsledná chuť spríjemní každé poobedné posedenie pri kávičke na terase. Tradičnú plnku sme vymenili za menej kalorickú alternatívu, vďaka ktorej bude medový dezert plný bielkovín. Milujete spojenie chutí medu a orechov? Marlenkové rezy sú pre vás to pravé orechové. Už sa vám zbiehajú slinky? Poďme sa spoločne pozrieť na postup.
1. Rúru si predohrejeme na 200°.
2. Pripravíme si cesto zmiešaním múky, vajec, medu, sódy bikarbóny.
3. Poriadne premiešame a pridáme mlieko.
4. Do cesta primiešame 80 gramov mletých vlašských orechov.
5. Cesto si rozdelíme na štyri dávky a postupne každú rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
6. Každú dávku pečieme približne 8 až 12 minút.
7. Vzniknuté korpusy necháme vychladnúť.
8. Pripravíme si plnku zmiešaním jemného tvarohu, tekutého sladidla steviola a vanilkového cukru.
9. Do plnky pridáme škoricu na dochutenie a poriadne premiešame. Ak sa nám zdá príliš hustá, pridáme trochu vody.
10. Prvý korpus natrieme plnkou a následne ho prykryjeme ďalším. Naň opäť vrstvíme plnku a pokračujeme tak so všetkými upečenými dávkami cesta.
11. Na záver posypeme koláčik mletými vlašskými orechmi a môžeme dochutiť obľúbeným toppingom.
„Zásielka bola dnes doručená. Ďakujem za super rýchle a spoľahlivé služby.“