Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Jablká | 8 - 10 ks |
Vajcia / Vajahit | 2 ks |
Celozrnná múka | 200 g |
Olej | 100 ml |
Vlažná voda | 100 ml |
Prášok do pečiva | 1 balenie |
Mlieko | 500 ml |
Trstinový cukor | 4 polievkové lyžice |
Vanilkový bezlepkový puding | 2 balenia |
Ghí maslo | 250 g |
Máte chuť na šťavnatú maškrtu, ale tradičné pečenie kysnutých koláčov už Vaše chuťové bunky omrzelo? Jabĺčka sa dajú využiť i nápaditejším spôsobom ako naplniť s nimi štrúdle. Máme pre Vás recept nenáročný na prípravu, ktorý svojou ľahkou a jemnou chuťou poteší nejedného maškrtníka ovocných koláčov.
1. Na plech si pripravíme papier na pečenie.
2. Jabĺčka si buď nastrúhame, alebo nakrájame na tenké plátky. V recepte sme použili strúhané. Poukládame ich na plech a posypeme jemne cukrom podľa chuti.
3. Predohrejeme si rúru na 200 °.
4. Pripravíme si druhú vrstvu, ktorú vylejeme na jablkovú vrstvu: Najskôr oddelíme vaječné bielka a žĺtky. Vaječné žĺtky ručne vymiešame spoločne s jednou lyžicou cukru dokým nevznikne pena. Následne pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Z vaječných bielok vyšľaháme sneh a pridáme ho do vzniknutej zmesi, ktorú navrstvíme na jablká uložené na plechu.
5. Koláč dáme piecť na cca 30 minút, pričom sa o jeho upečení uistíme tak, že po pichnutí špajdle nie je cesto lepivé.
6. Kým sa pečie jablková časť, pripravíme si pudingovú vrstvu: Použijeme vanilkový puding, mlieko a 3 lyžice cukru. Uvaríme hustý puding a kým je ešte horúci, pridáme doň maslo. Následne ho vymixujeme. (Pre smotanovejšiu chuť možno použiť aj 250 ml kyslej smotany, ktorú vmiešame do vychladnutého pudingu)
7. Upečený koláč po vychladnutí vyklopíme a jablková vrstva bude hore. Pudingovú vrstvu natrieme na jablká a ozdobíme drobnými orieškami alebo čokoládou.
„Veľmi pekne ďakujem za Vaše kvalitné služby,a veľmi sa teším na Vašú medicínku pretože ten môj prekyslený organizmus mi robí veľké problémy a taktiež ma veľmi obmedzuje v pohybe.“