Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Tekvica Hokkaido | 600 g |
Tekvicové semienka | Podľa chuti |
Slnečnicové semienka | Podľa chuti |
Morská soľ | ½ polievkovej lyžičky |
Smotana na varenie | 50 ml |
Tekvicový olej | 5 ml |
Olivový olej | 5 ml |
Kokosové mlieko | 150 ml |
Kurkuma | Podľa chuti |
Tekvica Hokkaido, ktorá sa na nás už čoraz častejšie usmieva v obchodoch, je jedným z poznávacích znakov, že nás opäť navštívila jeseň. Zohriať sa vynikajúcou krémovou polievkou jednoznačne patrí ku sychravým jesenným dňom a práve preto máme pre Vás tip na polievku z tekvice Hokkaido, ktorá má výnimočnú a zapamätateľnú chuť i vôňu. Jednoduchá na prípravu a vynikajúca na chuť- čo viac si od polievky želať? Privítajte jeseň vo svojej kuchyni prípravou nášho vynikajúceho receptu a pripravte si vďaka Hokkaidu nezabudnuteľný kulinársky zážitok priamo v teple domova.
1. Tekvicu zbavíme šupky a nakrájame na menšie kúsky.
2. Nakrájanú Hokkaido dáme variť do posolenej vody na cca 35 – 40 minút až do zmäknutia, následne scedíme od vody a necháme vychladnúť.
3. Uvarenú tekvicu rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu.
4. Tekvicové pyré dochutíme morskou soľou a mletou kurkumou.
5. Rozmixovanú tekvicu miešame v hrnci na miernom plameni a postupne prilievame kokosové mlieko. Polievku dôkladne miešame a zahustíme smotanou na varenie.
6. Na panvici si opražíme pomocou olivového oleja slnečnicové a tekvicové semienka, prípadne i drobné kúsky celozrnného pečiva.
7. Hotovú polievku dochutíme trochou tekvicového oleja a pridáme opražené semienka s chlebíkom.
„Dakujem Vam za expresne vybavenie.. Jedine slovo to vystihne, wauuu. Ste top. Dakujem Vam a budem sa tesit na balik od Vas.“