Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaVynikajúce pyré plné BIO zeleniny – opekané hokkaido, paprika, paradajky, cibuľa a koreniny. Vhodné obzvlášť k šťavnatému mäsu.<
Suroviny | |
Biela cibuľa (očistená) | 140 g |
Tekvica hokkaido (ošúpaná) | 530 g |
Paradajky (olúpané) | 400 g |
Biela paprika (očistená, nakrájaná) | 160 g |
Kokosový olej | 1 PL |
Ružová soľ | 1 čl |
Mleté, čierne korenie | 1 čl |
Údená, červená paprika | 1 čl |
Čerstvá pažítka a zeler (ak nemáme použijeme sušenú) | podľa chuti |
Sójová omáčka Tamari | 1 PL |
Malinové balsamico (ak nemáme použijeme klasické) | 1 čl |
Najprv očistíme cibuľu, ktorú dáme upražiť na miernom ohni. Zatiaľ čo sa cibuľa pomaly opeká očistíme si hokkaido, nakrájame ho na malé kúsky a pridáme k cibuli. Asi na 3 minútky prudko opečieme, opäť stíšime a pridáme všetky koreniny, potom nakrájanú papriku, paradajky, pažítku a zeler. Ešte asi 5 minút opekáme na silnejšom ohni, potom zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť do mäkka.
Keď je hokkaido aj paprika mäkká, zmes rozmixujeme ponorným mixérom a môžeme podávať.
Napr. s grilovaným filetom z kuracích pŕs.
Dobrú chuť!
„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za veľlmi ochotný prístup aj za rýchlosť vybavenie.“