Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Ryžové rezance | 400 g |
Kuracie prsia / Tofu | 500 g |
Arašidové maslo | 4 PL |
Jablčný ocot | 1 PL |
Sójová omáčka | 3 PL |
Med | 1 PL |
Nastrúhaný zázvor | ½ ČL |
Cesnak | 2 strúčiky |
Jarná cibuľka | Na dochutenie |
Olivový olej | 1 PL |
Chilli korenie | Štipka |
Mleté čierne korenie | Na dochutenie |
Himalájska soľ jemná | Na dochutenie |
Sezam | 1 PL |
Prinášame vám recept pre milovníkov Ázie. Arašidová omáčka nepatrí k štandardným jedlám, avšak jej chuť vás naozaj očarí. Rezance s touto omáčkou sme doplnili o grilované kuracie prsia, ktoré je možné zameniť aj za tofu. Ak máte chuť na niečo nové a nezvyčajné, odporúčame vám vyskúšať tento recept plný exotiky.
1. Vo vriacej osolenej vode s kvapkou oleja varíme ryžové rezance kým zmäknú, približne po dobu 10 minút.
2. V menšom hrnci zmiešame arašidové maslo, ocot, sójovú omáčku, med, chilli korenie, pripravený zázvor, prelisovaný cesnak a štipku soli.
3. Omáčku varíme na strednom stupni a prilejeme 1 dcl vody, aby omáčka nebola príliš hustá.
4. Omáčku necháme prevrieť a následne ju odstavíme z tepla.
5. Medzitým si nakrájame kuracie prsia na menšie kocky.
6. Rozohrejeme grilovaciu alebo obyčajnú panvicu.
7. Na panvicu pridáme lyžicu olivového oleja, a po jeho zohriati opekáme na panvici kuracie prsia, ktoré podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením.
8. Scedíme uvarené ryžové rezance a primiešame k nim pripravenú arašidovú omáčku.
9. Rezance s omáčkou servírujeme s grilovaným kuracím mäskom.
10. Pokrm posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.
„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za veľlmi ochotný prístup aj za rýchlosť vybavenie.“