Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Ryžové rezance s arašidovou omáčkou

Ryžové rezance s arašidovou omáčkou
Suroviny
Ryžové rezance 400 g
Kuracie prsia / Tofu 500 g
Arašidové maslo 4 PL
Jablčný ocot 1 PL
Sójová omáčka 3 PL
Med 1 PL
Nastrúhaný zázvor ½ ČL
Cesnak 2 strúčiky
Jarná cibuľka Na dochutenie
Olivový olej 1 PL
Chilli korenie Štipka
Mleté čierne korenie Na dochutenie
Himalájska soľ jemná Na dochutenie
Sezam 1 PL

Prinášame vám recept pre milovníkov Ázie. Arašidová omáčka nepatrí k štandardným jedlám, avšak jej chuť vás naozaj očarí. Rezance s touto omáčkou sme doplnili o grilované kuracie prsia, ktoré je možné zameniť aj za tofu. Ak máte chuť na niečo nové a nezvyčajné, odporúčame vám vyskúšať tento recept plný exotiky.

Ako budeme postupovať

1. Vo vriacej osolenej vode s kvapkou oleja varíme ryžové rezance kým zmäknú, približne po dobu 10 minút.

2. V menšom hrnci zmiešame arašidové maslo, ocot, sójovú omáčku, med, chilli korenie, pripravený zázvor, prelisovaný cesnak a štipku soli.

3. Omáčku varíme na strednom stupni a prilejeme 1 dcl vody, aby omáčka nebola príliš hustá.

4. Omáčku necháme prevrieť a následne ju odstavíme z tepla.

5. Medzitým si nakrájame kuracie prsia na menšie kocky.

6. Rozohrejeme grilovaciu alebo obyčajnú panvicu.

7. Na panvicu pridáme lyžicu olivového oleja, a po jeho zohriati opekáme na panvici kuracie prsia, ktoré podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením.

8. Scedíme uvarené ryžové rezance a primiešame k nim pripravenú arašidovú omáčku.

9. Rezance s omáčkou servírujeme s grilovaným kuracím mäskom.

10. Pokrm posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za veľlmi ochotný prístup aj za rýchlosť vybavenie.“

Jana Kohutova