Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Zásielka bola dnes doručená. Ďakujem za super rýchle a spoľahlivé služby.“
Adamcová
Suroviny | |
Ryžové rezance | 400 g |
Kuracie prsia / Tofu | 500 g |
Arašidové maslo | 4 PL |
Jablčný ocot | 1 PL |
Sójová omáčka | 3 PL |
Med | 1 PL |
Nastrúhaný zázvor | ½ ČL |
Cesnak | 2 strúčiky |
Jarná cibuľka | Na dochutenie |
Olivový olej | 1 PL |
Chilli korenie | Štipka |
Mleté čierne korenie | Na dochutenie |
Himalájska soľ jemná | Na dochutenie |
Sezam | 1 PL |
Prinášame vám recept pre milovníkov Ázie. Arašidová omáčka nepatrí k štandardným jedlám, avšak jej chuť vás naozaj očarí. Rezance s touto omáčkou sme doplnili o grilované kuracie prsia, ktoré je možné zameniť aj za tofu. Ak máte chuť na niečo nové a nezvyčajné, odporúčame vám vyskúšať tento recept plný exotiky.
1. Vo vriacej osolenej vode s kvapkou oleja varíme ryžové rezance kým zmäknú, približne po dobu 10 minút.
2. V menšom hrnci zmiešame arašidové maslo, ocot, sójovú omáčku, med, chilli korenie, pripravený zázvor, prelisovaný cesnak a štipku soli.
3. Omáčku varíme na strednom stupni a prilejeme 1 dcl vody, aby omáčka nebola príliš hustá.
4. Omáčku necháme prevrieť a následne ju odstavíme z tepla.
5. Medzitým si nakrájame kuracie prsia na menšie kocky.
6. Rozohrejeme grilovaciu alebo obyčajnú panvicu.
7. Na panvicu pridáme lyžicu olivového oleja, a po jeho zohriati opekáme na panvici kuracie prsia, ktoré podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením.
8. Scedíme uvarené ryžové rezance a primiešame k nim pripravenú arašidovú omáčku.
9. Rezance s omáčkou servírujeme s grilovaným kuracím mäskom.
10. Pokrm posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Zásielka bola dnes doručená. Ďakujem za super rýchle a spoľahlivé služby.“
Adamcová