Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Špaldové cestoviny BIO | 200 g |
Sójové plátky | 100 g |
Paradajkový pretlak BIO | 100 g |
Olivový olej | 5 ml |
Červená fazuľa | 150 g |
Olivy | 100 g |
Syr podľa vlastného výberu | Podľa chuti |
Voda | 3000 ml |
Morská soľ | 1 čajová lyžička |
Prečo je takmer každý z nás milovníkom cestovín? Pretože si k nim môžeme pripraviť akúkoľvek omáčku podľa vlastnej kulinárskej fantázie a chute. V dnešnom recepte sme vyskúšali nahradiť mäso a experimentovali sme so sójovými plátkami, ktoré po uvarení a následnom opečení na oleji, dodajú cestovinovej omáčke a celému pokrmu úplne novú, netradičnú chuť. Pre milovníkov mäska odporúčame samozrejme použiť kúsky kuracinky. Špaldové cestoviny majú poctivé zloženie, ktoré je zo špaldy- druhu pšenice, ktorá je ľahko stráviteľná a bohatá na obsah vitamínu B2.
1. Osolíme si 1500 ml vody a dostaneme ju do varu. Do vriacej vody pridáme sójové plátky. Varíme približne 20 minút a následne vodu scedíme. Plátky necháme vychladnúť.
2. Na panvicu si prichystáme olivový olej. Sójové plátky pridáme na rozpálenú panvicu a na miernom stupni osmažíme z každej strany približne tri minúty.
3. Opäť si pripravíme 1500 ml osolenej vriacej vody. Vo vode uvaríme špaldové cestoviny a následne scedíme od vody. Cestoviny necháme vychladnúť a na záver ich spojíme s hotovou omáčkou.
4. Pripravíme si omáčku: do menšieho hrnca pridáme paradajkový pretlak, červenú fazuľu, olivy, prípadne môžeme podľa chuti nakrájať i na drobno cherry rajčiny. Omáčku varíme približne 5 až 8 minút na miernom stupni a následne primiešame sójové plátky. Varíme ešte asi 3 minútky.
5. Hotovú omáčku pridáme k cestovinám a na vrch nastrúhame obľúbený syr.
„Dnes som prevzala na pošte váš balík s mnou objednaným tovarom.Je to moja už niekoľká objednávka vo vašom obchode.Chcem vyjadriť svoju spokojnosť, objednávka je vždy promptne vybavená a balík bezpečne zabalený.Ďakujem“