Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Objednavka mi bola dnes dorucena, maximalne rychlo a bezproblemovo, vyjadrujem spokojnost, dakujem. “
Pallajova
Suroviny | |
Hladká špaldová múka | 600 g |
Maslo | 150 g |
Práškový cukor | 200 g |
Vajcia | 4 ks |
Med | 6 polievkových lyžíc |
Škorica | 1 čajová lyžička |
Sóda bikarbóna | 1 čajová lyžička |
Perníkové korenie | 1 čajová lyžička |
Kakao | 2 polievkové lyžice |
Ghí maslo (na potretie plechu) | Podľa potreby |
Príprava a pečenie vianočných dobrôt je neoddeliteľnou súčasťou Vianoc, ktorá k ním každoročne patrí. Každá gazdinka má svoje tradičné recepty, avšak v mnohých domácnostiach je obľubou skúšať i nové, neobvyklé tipy na vianočné pečenie. Vianočné medovníčky patria jednoznačne ku vianočnej klasike, ktorá nikde na stole nesmie chýbať. Sú skvelým tipom vianočnej cukrovinky vďaka svojej rozmanitosti, ktorú pri pečení ponúkajú- recept si možno modifikovať podľa vlastných chutí a obľúbených ingrediencíi. Pri medovníčkoch môže naša fantázia naplno pracovať pri výbere formičiek na vykrajovanie a samozrejme pri milovanom zdobení. Nechajte sa inšpirovať naším receptom na skvelé medovníčky zo špaldovej múky, ktoré prinesú vôňu Vianoc do každej kuchyne.
1. Všetky uvedené ingrediencie z tabuľky, okrem jedného vajíčka a Ghí masla spolu zmiešame. Gí maslo budeme využívať na potretie plechu pred pečením a jedno vajíčko spotrebujeme pri potretí upečených medovníčkov. Po zmiešaní ich rozdelíme na 2 alebo 3 časti. Pracujeme s nimi postupne.
2. Vezmeme mi jednú časť vzniknutej masy a valčekom ju vyvaľkáme na hrúbku približne 2 až 3 centimetre.
3. Pripravíme si plech, ktorý potrieme Ghí maslom alebo iným rozpustným tukom.
4. Predohrejeme si rúru na teplotu 200 °.
5. Postupne vykrajujeme medovníčky a ukladáme ich vedľa seba na potretý plech.
6. Plech s medovníčkami vložíme do rúry a pečieme približne 4 až 5 minút.
7. Po vytiahnutí plechu z rúry, ešte horúce medovníčky potrieme vajíčkom, ktoré si pred tým rozšľaháme v samostatnej nádobke. Vajíčkom dodá medovníkom lesk.
8. Vychladnuté medovníčky sú pripravené na zdobenie.
Pre následné zmäknutie medovníčkov postupujeme tak, že ich vložíme do nádobky a medzi ne položíme nakrájené jablko obalené alobalom. Treba dbať nato, aby jablčko nenapadla pleseň, v tom prípade ho treba okamžite vyhodiť a vymeniť za nové. Namiesto jablka možno použiť i chlieb, musí byť však mäkký, ak stvrdne, treba ho vymeniť.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Objednavka mi bola dnes dorucena, maximalne rychlo a bezproblemovo, vyjadrujem spokojnost, dakujem. “
Pallajova