Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Črevná chrípka

Črevná chrípka

Vedeli ste o tom, že črevná chrípka, ktorá nás dokáže aj na niekoľko dní odrovnať, sa nedá potlačiť žiadnymi pomocníkmi od odborníka? Preto si na ňu musíte vyhradiť teplú posteľ, trpezlivosť a ona po troch dňoch pominie. Mňa schmatla presne včera. Od rána som trávila dostatok času na toalete a vyvrátila som celý obsah môjho žalúdka. Postupne sa to zlepšovalo a dnes sa cítim slabo, ale omnoho lepšie. Poďme spolu preskúmať črevnú chrípku a naučme sa posilňovať svoju imunitu tak, aby sme jej predišli.

Črevná chrípka

Črevnú virózu môže vyprovokovať množstvo vírusov. Či už sú to rotavírusy, enterovírusy a množstvo iných. Ako som už spomínala, neexistujú prostriedky, ktoré by nám pomohli črevnú chrípku prekonať. Črevná chrípka s pomocou, či bez nej trvá od jedného do troch dní. Veľmi dôležité je v tomto období dbať na pitný režim, pretože nám z tela unikajú celé litre tekutín. Ak by ste túto skutočnosť podcenili, je možné, že vás postihne dehydratácia organizmu. Príznakmi dehydratácie sú najmä malátnosť, kŕče alebo svalové ťažkosti. V prípade, že neviete, čo počas týchto nepríjemných dní do tela dávať, odborníci odporúčajú napríklad klasický čierny čaj ochutený lyžičkou cukru. Vhodná je tiež minerálka, ale pozor, nie sýtená. Najzaujímavejšou voľbou je ryžový odvar. Takýto odvar náš organizmus skvelo toleruje a dodá mu škrobové látky, ktoré majú výborný vplyv na naše trávenie. Ak však nemáte po ruke ani minerálku ani ryžu, stačí ak si do vody pridáte lyžičku cukru a lyžičku soli. Takýto nápoj vám dodá potrebné látky a energiu. Zloženie tohto nápoja sa podobá infúziám podávaným v nemocnici.

Ako je to s jedlom?

V prípade jedla je to tiež zaujímavé. V prvý deň nám náš organizmus dáva signály, že konzumovať nechce nič. V takom prípade sa odporúčajú len sucháre. V prípade, že po ich konzumácii aj tak utekáte na toaletu, je dobré dať sa v tento deň na hladovku a len prijímať tekutiny. Druhý deň by mal byť už priaznivejší. Treba si však uvedomiť, že naše trávenie je oslabené a črevná výstelka je dostatočne poškodená. Preto by sme počas nasledujúcich dní mali jesť najmä vývary alebo varené zemiaky a podobne. Napríklad mäso by sme mali konzumovať len kuracie a vo varenej forme. Črevná výstelka sa nám dokáže zregenerovať približne do piatich dní. Po tomto čase už môžeme prejsť na bežnú stravu.

Nezabúdajme na prevenciu

Aby sme sa vyhli črevnej chrípke, ktorá nám vie na pár dní pekne skomplikovať život, mali by sme pracovať na svojej imunite každý deň. V prvom rade by sme sa mali zamyslieť nad stravou, ktorú pravidelne konzumujeme. Vyhýbajme sa večernému prejedaniu a nezdravým pokrmom, ktoré nám nijako nepomáhajú. Na druhej strane sa dostatočne zásobujme ovocím a zeleninou, ktoré by mali tvoriť základ nášho každodenného jedálnička.

Okrem toho vieme posilňovať svoju imunitu rôznymi doplnkami výživy. Naša stránka vám ponúka veľa možností. Či už sú to vitamíny a minerály v koncentrovanej forme v podobne tabliet klasických alebo cmúľacích. Pre menších tu máme napríklad skvelé sirupy, ktoré sú chutné a plné prospešných látok. Tiež si môžete vybrať z našich BIO čajov, ktoré posilnia presne tú oblasť, v ktorej to potrebujete. Stačí si len vybrať zo širokej ponuky, ktorú vám naša stránka ponúka.

Črevná chrípka rovnako ako iné ťažkosti organizmu, nás vedia vykoľajiť a každodenný život narušiť natoľko, že musíme odložiť všetky naše povinnosti, radosti a aktivity všeobecne. Starajte sa o svoje telo tak, aby ste týmto ťažkostiam predišli a v prípade, že už vás črevná chrípka navštívi, držte sa spomínaných rád.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem Vám veľmi pekne poďakovať za perfektne a rýchlo vybavenú objednávku a tiež za taštičku plnú milých drobností, veľmi ste ma potešili. Prajem celému Vášmu tímu nech sa Vám dobre darí v práci aj v osobnom živote.“

G.Erhardtová