Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Celozrnná hladká múka | 250 g |
Celozrnná špaldová múka | 200 g |
Trstinový cukor | 1 polievková lyžica |
Olivový olej | 1 polievková lyžica |
Sušené droždie | ½ kusu |
Soľ | 1 čajová lyžička |
Ľanové semienka | 2 čajové lyžičky |
Tekvicové semienka | 2 čajové lyžičky |
Slnečnicové jadierka | 1 polievková lyžica |
Teplá voda | 300 ml |
Ocot | 2 čajové lyžičky |
Ideálna predstava víkendového rána- kuchyňou sa vznáša vôňa horúcej kávy a čerstvého raňajkového pečiva. Žiadne pečivo z obchodov nechutí tak skvelo, ako to, ktoré si s láskou upečiete doma. Vyskúšajte recept na domáci chlebík a spravte celej svojej rodinke vysnívané víkendové raňajky.
1. Pripravíme si potrebné množstvá z každej múky. Do misky postupne pridávame celozrnnú špaldovú múku a následne celozrnnú hladkú múku. Pridáme olivový olej a ocot. Osolíme jednou čajovou lyžičkou soli a zmiešame spolu s ľanovými, tekvicovými semienkami. Pridáme slnečnicové jadierka a premiešame.
2. Do samostatnej misky nalejeme približne 1,5 až 2 dcl teplej vody, pridáme polievkovú lyžicu trstinového cukru a sušené droždie. Kvások necháme nakysnúť, pokým sa nezačnú tvoriť na jeho povrchu drobné bublinky.
3. Do misky s múkou a semienkami vlejeme 250 ml letnej vody a pridáme vykysnutý kvások. Vymiesime si zo zmesi cesto, ktoré následne prikryjeme a necháme vykysnúť cca 45 až 60 minút.
4. Na plech si pripravíme papier na pečenie a predohrejeme si rúru na 200 °. Papier na pečenie môžeme jemne potrieť olejom.
5. Celozrnnou múkou jemne pomúčime dosku, vyklopíme na ňu vykysnuté cesto a vytvarujeme z neho bochník. Povrch chlebíka môžeme posypať tekvicovými semienkami alebo slnečnicovými jadierkami.
6. Bochník chlebíka dáme na plech a necháme ho podkysnúť ešte aspoň 20 až 25 minút.
7. Domáci chlieb pečieme cca 45 minút pri teplote 180 ° . Po upečení chlebík krásne rozvonia Vašu domácnosť a pomôže vykúzliť tú pravú atmosféru domova.
„Dakujem za balik, prisiel v poriadku a vyrobky tiez... Obzvlast spokojna som s cajmi, ktore ocenila aj moja 6 rocna dcera... dakujem“