Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Konečne som našla stránku, kde nájdem fakt všetko čo potrebujem a nemusím strácať čas tým, že sa budem trepať do obchodu kde aj tak polku veci čo potrebujem nenájdem. A kdeže mám veľa alergii a intolerancii naozaj tu nájdem aj mlsky, ktore mi neublizia. Naozaj ste super a určite budem vaše služby využívať naďalej.“
Nikol
Suroviny | |
Celozrnná hladká múka | 250 g |
Celozrnná špaldová múka | 200 g |
Trstinový cukor | 1 polievková lyžica |
Olivový olej | 1 polievková lyžica |
Sušené droždie | ½ kusu |
Soľ | 1 čajová lyžička |
Ľanové semienka | 2 čajové lyžičky |
Tekvicové semienka | 2 čajové lyžičky |
Slnečnicové jadierka | 1 polievková lyžica |
Teplá voda | 300 ml |
Ocot | 2 čajové lyžičky |
Ideálna predstava víkendového rána- kuchyňou sa vznáša vôňa horúcej kávy a čerstvého raňajkového pečiva. Žiadne pečivo z obchodov nechutí tak skvelo, ako to, ktoré si s láskou upečiete doma. Vyskúšajte recept na domáci chlebík a spravte celej svojej rodinke vysnívané víkendové raňajky.
1. Pripravíme si potrebné množstvá z každej múky. Do misky postupne pridávame celozrnnú špaldovú múku a následne celozrnnú hladkú múku. Pridáme olivový olej a ocot. Osolíme jednou čajovou lyžičkou soli a zmiešame spolu s ľanovými, tekvicovými semienkami. Pridáme slnečnicové jadierka a premiešame.
2. Do samostatnej misky nalejeme približne 1,5 až 2 dcl teplej vody, pridáme polievkovú lyžicu trstinového cukru a sušené droždie. Kvások necháme nakysnúť, pokým sa nezačnú tvoriť na jeho povrchu drobné bublinky.
3. Do misky s múkou a semienkami vlejeme 250 ml letnej vody a pridáme vykysnutý kvások. Vymiesime si zo zmesi cesto, ktoré následne prikryjeme a necháme vykysnúť cca 45 až 60 minút.
4. Na plech si pripravíme papier na pečenie a predohrejeme si rúru na 200 °. Papier na pečenie môžeme jemne potrieť olejom.
5. Celozrnnou múkou jemne pomúčime dosku, vyklopíme na ňu vykysnuté cesto a vytvarujeme z neho bochník. Povrch chlebíka môžeme posypať tekvicovými semienkami alebo slnečnicovými jadierkami.
6. Bochník chlebíka dáme na plech a necháme ho podkysnúť ešte aspoň 20 až 25 minút.
7. Domáci chlieb pečieme cca 45 minút pri teplote 180 ° . Po upečení chlebík krásne rozvonia Vašu domácnosť a pomôže vykúzliť tú pravú atmosféru domova.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Konečne som našla stránku, kde nájdem fakt všetko čo potrebujem a nemusím strácať čas tým, že sa budem trepať do obchodu kde aj tak polku veci čo potrebujem nenájdem. A kdeže mám veľa alergii a intolerancii naozaj tu nájdem aj mlsky, ktore mi neublizia. Naozaj ste super a určite budem vaše služby využívať naďalej.“
Nikol