Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Vážení klienti, posledné zásielky pred Vianocami expedujeme 20.12.2024.
Medzi sviatkami expedujeme tovar priebežne, no iba zo skladových zásob. Zatvorené máme iba 2 dni: 23.12 a 31.12.2024.
Prajeme vám pokojné prežitie Vianoc a všetko dobré v Novom roku 2025.
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Domáci chlieb

Domáci chlieb
Suroviny
Celozrnná hladká múka 250 g
Celozrnná špaldová múka 200 g
Trstinový cukor 1 polievková lyžica
Olivový olej 1 polievková lyžica
Sušené droždie ½ kusu
Soľ 1 čajová lyžička
Ľanové semienka 2 čajové lyžičky
Tekvicové semienka 2 čajové lyžičky
Slnečnicové jadierka 1 polievková lyžica
Teplá voda 300 ml
Ocot 2 čajové lyžičky

Ideálna predstava víkendového rána- kuchyňou sa vznáša vôňa horúcej kávy a čerstvého raňajkového pečiva. Žiadne pečivo z obchodov nechutí tak skvelo, ako to, ktoré si s láskou upečiete doma. Vyskúšajte recept na domáci chlebík a spravte celej svojej rodinke vysnívané víkendové raňajky.

Ako budeme postupovať

1. Pripravíme si potrebné množstvá z každej múky. Do misky postupne pridávame celozrnnú špaldovú múku a následne celozrnnú hladkú múku. Pridáme olivový olej a ocot. Osolíme jednou čajovou lyžičkou soli a zmiešame spolu s ľanovými, tekvicovými semienkami. Pridáme slnečnicové jadierka a premiešame.

2. Do samostatnej misky nalejeme približne 1,5 až 2 dcl teplej vody, pridáme polievkovú lyžicu trstinového cukru a sušené droždie. Kvások necháme nakysnúť, pokým sa nezačnú tvoriť na jeho povrchu drobné bublinky.

3. Do misky s múkou a semienkami vlejeme 250 ml letnej vody a pridáme vykysnutý kvások. Vymiesime si zo zmesi cesto, ktoré následne prikryjeme a necháme vykysnúť cca 45 až 60 minút.

4. Na plech si pripravíme papier na pečenie a predohrejeme si rúru na 200 °. Papier na pečenie môžeme jemne potrieť olejom.

5. Celozrnnou múkou jemne pomúčime dosku, vyklopíme na ňu vykysnuté cesto a vytvarujeme z neho bochník. Povrch chlebíka môžeme posypať tekvicovými semienkami alebo slnečnicovými jadierkami.

6. Bochník chlebíka dáme na plech a necháme ho podkysnúť ešte aspoň 20 až 25 minút.

7. Domáci chlieb pečieme cca 45 minút pri teplote 180 ° . Po upečení chlebík krásne rozvonia Vašu domácnosť a pomôže vykúzliť tú pravú atmosféru domova.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky a za bonusové darčeky. Potešili :)“

Renáta Bartková