Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Jazmínová ryža | 80 g |
Kuracie prsia | 120 g |
Tofu | 100 g |
Cuketa | 80 g |
Červená repa | 80 g |
Kukurica | 40 g |
Mrkva | 40 g |
Olivový olej / Ghí maslo | 10 ml |
Soľ | Štipka |
Škorica | 1 čajová lyžička |
Kurkuma BIO | 1 čajová lyžička |
Arašidové maslo jemné | 10 g |
Kuracie rizoto z jazmínovej ryže, ktoré možno navyše doplniť i vegetariánskych tofu si zamilujete vďaka jeho chuti, ale i nenáročnosti na prípravu a nutričnému zloženiu. Bielkoviny, sacharidy a lahodná zdravá zeleninka podľa výberu sú výdatnou voľbou pre Váš obed. Jemnú chuť ryže dotvorí lyžička orieškového masla, ktorú pridáme do ryže na záver. Do rizota možno pridať ingrediencie podľa vlastnej chuti a práve preto si toto jedlo získa srdce každého milovníka zeleniny.
1. Jazmínovú ryžu pred varením prepláchneme pod vlažnou vodou a dáme variť na približne 15 až 20 minút. Uvarenú ryžu necháme vychladnúť.
2. Pripravíme si zeleninku, ktorú chceme do rizota pridať. Cuketu, červenú repu i mrkvu nakrájame na drobné kúsky a zmiešame s kukuricou. Zeleninovú zmes osolíme.
3. Kuracie mäso nakrájame na drobné kúsky a necháme dusiť na panvici po pridaní piatich gramov Ghí masla 10 minút. Následne na panvicu pridáme ešte päť gramov masla a s kuracím mäsom ďalších 5 minút podusíme aj na kúsky nakrájané tofu.
4. Na panvicu s tofu a mäsom primiešame jazmínovú ryžu a pridáme zeleninku.
5. Celú zmes na panvici necháme ešte približne 5 minút. Pridáme štipku škorice a mletú kurkumu, prípadne osolíme podľa chuti.
6. Po vychladnutí primiešame do rizota orieškové jemné maslo, ktoré pridá na krémovej konzistencii rizota.
„Zásielku mi dnes ráno doručili. Ďakujem. Super služba. Máte štyroch ďalších klientov, určite sa obrátia na vás aj moje kamošky.“