Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky a za bonusové darčeky. Potešili :)“
Renáta Bartková
Kuracie závitky so slivkami a slaninovo-slivkovým pyré
| Suroviny na pyré | |
| BIO sušené slivky bez kôstky | 270 g |
| Slanina | 50 g |
| Mletá škorica | 1/2 čl |
| Sójová omáčka Tamari | 1 PL |
| Balsamico (di Modena) | 1 čl |
| Voda | 500 ml |
| Ostatné ingrediencie | |
| Ružová soľ | |
| Mleté, čierne korenie | |
| Sušená červená paprika (mletá) | |
| Sušený tymián | |
| GHÍ - prepustené maslo |
Postup:
Kuracie prsia si naklepeme natenko, tak aby sa dali naplniť a stočiť do roliek. Posypeme ružovou soľou, čiernym korením a červenou paprikou. Všetko len s mierou! Do stredu vložíme slivku, plátok slaninky, stočíme a zviažeme potravinovým špagátom.
Takto si pripravíme potrebné množstvo roliek. Dáme piecť do rozpáleného masla (postačí 1 lyžica) - do zlatista. Počas pečenia odporúčam posypať sušeným tymiánom.
Pyré
Do výpeku vložíme vopred namočené slivky (cca 2 hodiny), sprudka ich opečieme, pridáme kúsky slaniny, sójovú omáčku, vodu, balsamico a nakoniec škoricu. Necháme dusiť až kým slivky úplne nezmäknú.
Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom a podávame spolu so závitkami.
Dobrú chuť!
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky a za bonusové darčeky. Potešili :)“
Renáta Bartková
