Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Dobry deň,dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky potešila ma nasa postarka uz hned zrana,dakujem“
Evka Baloghová
 
            | Suroviny | 2 porcie | 
| Filet z lososa atlantického s kožou | 350 g | 
| Cuketa | 1 ks | 
| Cesnak | 2 strúčiky | 
| Šalotka | 4 ks | 
| Šampiňóny | 6 ks | 
| Balsamico ocot BIO (di Modena) | 2 čajové lyžičky | 
| korenie HARRISA masala - na grilovanú zeleninu | 1/2 čajovej lyžičky | 
| Sójová omáčka Tamari | 1 čajová lyžička | 
| Čerstvý/sušený tymián | 1 čajová lyžička | 
| Čerstvé listy šalvie | 4 ks | 
| Šampiňóny | 6 KS | 
| Arašidový olej | 2x 1 polievková lyžica (20 g) | 
| Živočíšne maslo | 2 polievkové lyžice (20 g) | 
| Soľ Himalájska ružová | 
Lososa umyjeme, osušíme, rozdelíme na 2 menšie časti, jemne osolíme a pokvapkáme 2 čajovými lyžičkami balsamica.
Necháme odstáť a zatiaľ si nachystáme zeleninu. 
Šalotku nakrájame na malé kúsky, šampiňóny si očistíme a nakrájame na plátky. Osmažíme na 1 lyžici masla spolu s 1 lyžicou arašidového oleja.
Po asi 10 minútach pridáme 1 lyžičku sójovej omáčky, na plátky nakrájaný cesnak a cuketu. 
Smažíme ďalších 10 minút. 
Počas toho môžeme začať s prípravou lososa. Použijeme grilovaciu panvicu (ak nemáme tak obyčajnú). Rozpálime si lyžicu arašidového oleja spolu s lyžicou masla. Ak je tuk dostatočne nahriaty, pridáme losos kožou dole. Na tejto strane smažíme približne 4 minúty (závisí od hrúbky), potom otočíme, pridáme lyžičku sušeného tymiánu, 4 lístky čerstvej šalvie a smažíme ďalšie 2 minútky.
Počas posledných dvoch minút môžete pridať priamo na kúsky lososa trošku masla. Odstavíme, zakryjeme pokrievkou a necháme odstáť aspoň 3 minúty. 
Zatiaľ si na tenko nakrájame červenú papriku a na minútku opečieme. 
Naservírujeme a podávame. 
Dobrú chuť 
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Dobry deň,dakujem za rychle vybavenie mojej objednavky potešila ma nasa postarka uz hned zrana,dakujem“
Evka Baloghová
