Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | 2 porcie |
Filet z lososa atlantického s kožou | 350 g |
Cuketa | 1 ks |
Cesnak | 2 strúčiky |
Šalotka | 4 ks |
Šampiňóny | 6 ks |
Balsamico ocot BIO (di Modena) | 2 čajové lyžičky |
korenie HARRISA masala - na grilovanú zeleninu | 1/2 čajovej lyžičky |
Sójová omáčka Tamari | 1 čajová lyžička |
Čerstvý/sušený tymián | 1 čajová lyžička |
Čerstvé listy šalvie | 4 ks |
Šampiňóny | 6 KS |
Arašidový olej | 2x 1 polievková lyžica (20 g) |
Živočíšne maslo | 2 polievkové lyžice (20 g) |
Soľ Himalájska ružová |
Lososa umyjeme, osušíme, rozdelíme na 2 menšie časti, jemne osolíme a pokvapkáme 2 čajovými lyžičkami balsamica.
Necháme odstáť a zatiaľ si nachystáme zeleninu.
Šalotku nakrájame na malé kúsky, šampiňóny si očistíme a nakrájame na plátky. Osmažíme na 1 lyžici masla spolu s 1 lyžicou arašidového oleja.
Po asi 10 minútach pridáme 1 lyžičku sójovej omáčky, na plátky nakrájaný cesnak a cuketu.
Smažíme ďalších 10 minút.
Počas toho môžeme začať s prípravou lososa. Použijeme grilovaciu panvicu (ak nemáme tak obyčajnú). Rozpálime si lyžicu arašidového oleja spolu s lyžicou masla. Ak je tuk dostatočne nahriaty, pridáme losos kožou dole. Na tejto strane smažíme približne 4 minúty (závisí od hrúbky), potom otočíme, pridáme lyžičku sušeného tymiánu, 4 lístky čerstvej šalvie a smažíme ďalšie 2 minútky.
Počas posledných dvoch minút môžete pridať priamo na kúsky lososa trošku masla. Odstavíme, zakryjeme pokrievkou a necháme odstáť aspoň 3 minúty.
Zatiaľ si na tenko nakrájame červenú papriku a na minútku opečieme.
Naservírujeme a podávame.
Dobrú chuť
„Dobrý deň, chcem Vám veľmi pekne poďakovať za perfektne a rýchlo vybavenú objednávku a tiež za taštičku plnú milých drobností, veľmi ste ma potešili. Prajem celému Vášmu tímu nech sa Vám dobre darí v práci aj v osobnom živote.“