Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Losos s grilovanou cuketou a šampiňónmi

Losos s grilovanou cuketou a šampiňónmi
Suroviny 2 porcie
Filet z lososa atlantického s kožou 350 g
Cuketa 1 ks
Cesnak 2 strúčiky
Šalotka 4 ks
Šampiňóny 6 ks
Balsamico ocot BIO (di Modena) 2 čajové lyžičky
korenie HARRISA masala - na grilovanú zeleninu 1/2 čajovej lyžičky
Sójová omáčka Tamari 1 čajová lyžička
Čerstvý/sušený tymián 1 čajová lyžička
Čerstvé listy šalvie 4 ks
Šampiňóny 6 KS
Arašidový olej 2x 1 polievková lyžica (20 g)
Živočíšne maslo 2 polievkové lyžice (20 g)
Soľ Himalájska ružová

Lososa umyjeme, osušíme, rozdelíme na 2 menšie časti, jemne osolíme a pokvapkáme 2 čajovými lyžičkami balsamica. Necháme odstáť a zatiaľ si nachystáme zeleninu. Šalotku nakrájame na malé kúsky, šampiňóny si očistíme a nakrájame na plátky. Osmažíme na 1 lyžici masla spolu s 1 lyžicou arašidového oleja. Po asi 10 minútach pridáme 1 lyžičku sójovej omáčky, na plátky nakrájaný cesnak a cuketu. Smažíme ďalších 10 minút. Počas toho môžeme začať s prípravou lososa. Použijeme grilovaciu panvicu (ak nemáme tak obyčajnú). Rozpálime si lyžicu arašidového oleja spolu s lyžicou masla. Ak je tuk dostatočne nahriaty, pridáme losos kožou dole. Na tejto strane smažíme približne 4 minúty (závisí od hrúbky), potom otočíme, pridáme lyžičku sušeného tymiánu, 4 lístky čerstvej šalvie a smažíme ďalšie 2 minútky. Počas posledných dvoch minút môžete pridať priamo na kúsky lososa trošku masla. Odstavíme, zakryjeme pokrievkou a necháme odstáť aspoň 3 minúty. Zatiaľ si na tenko nakrájame červenú papriku a na minútku opečieme. Naservírujeme a podávame.

Dobrú chuť

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Zásielka bola doručená v poriadku, ďakujem za pribalený darček.“

Mária Smolková