Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Makový závin zo špaldovej múky

Makový závin zo špaldovej múky
Suroviny
Droždie 15 g
Hladká múka špaldová 250 g
Celozrnná múka špaldová 125 g
Vajce 1 kus
Trstinový cukor 80 g
Maslo 120 g
Mlieko plnotučné 200 ml
Mak 125 g
Steviola Fluid - tekuté sladidlo Podľa chuti
Soľ Štipka
Sušené hrozienka Podľa chuti
Med Podľa chuti

Kto by si rád nepochutnal na vynikajúcom závine? Makový, orechový, jablkový...každý má svojho obľúbenca, na ktorého jeho chuťové bunky nedajú dopustiť. Môže to znieť neuveriteľne, ale zo špaldovej múky možno vykúzliť napríklad i naozaj lahodný závin! Presvedčte sa o tom aj Vy a vyskúšajte náš recept na makový závin zo špaldovej múky. Pokojne zvoľte plnku podľa seba a vytvorte si jablkový alebo orechový dezert, ktorý padne vhod ku poobednej kávičke, či na raňajky pre celú rodinku.

Ako budeme postupovať

1. Najskôr si pripravíme kvások: zohrejeme si 100 ml mlieka, do ktorého pridáme droždie a 10 gramov cukru. Necháme odstáť približne 5 minút.

2. Roztopíme maslo.

3. Kvások pridáme do veľkej nádoby, kde si pripravíme cesto na kysnutie: s kvasnicami zmiešame múky, roztopenené maslo, 50 gramov cukru a vajíčko. Cesto osolíme štipkou soli a poriadne rozmiesime. V prípade potreby môžeme cesto dochutiť tekutým sladidlom.

4. Vzniknuté cesto na makovník necháme vykysnúť približne 45 minút.

5. Kým kysne cesto, pripravíme si plnku: zohrejeme 100 ml mlieka, v miske zmiešame mak, zvyšný trstinový cukor, sušené hrozienka. V prípade potreby možno pridať I med. Zmes miešame a postupne prilievame vlažné mlieko a plnku necháme odstáť približne 20 minút.

6. Predohrejeme si rúru na 250 °.

7. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nanesieme naň plnku. Cesto zavynieme a dame piecť na cca 25 až 30 minút pri teplote 200 °.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobry den, chcela by som Vam velmi podakovat za rychle odoslanie zasielky Dnes som obdrzala balik a som spokojna. Dakujem a prajem vela spokonych zakaznikov“

Ludmila