Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Paradajky v konzerve BIO | 400 g |
Paradajkový pretlak | 2 pl |
Stopkový zeler | 250 g |
Paprika | 1 ks |
Zemiaky | 2 ks |
Chilli | Podľa chuti |
Biela fazuľa | 400 g |
Červená paprika | 1 čl |
Petržlenová vňať | 1 ks |
Cesnak | 2 ks |
Soľ | Podľa chuti |
Fazuľa je strukovina plná látok prospešných pre ľudský organizmus. U vegánov by mali strukoviny tvoriť veľkú časť jedálnička. Tento recept je vegánsky, plný výživných látok a vitamínov, no najmä je nesmierne chutný.
1. Fazuľu namočíme na 24 hodín do studenej vody.
2. Na doske si nakrájame papriku, stopkový zeler a jeden strúčik cesnaku.
3. Pripravenú zeleninu opražíme na troche oleja alebo rastlinného masla.
4. Keď je zelenina opražená, pridáme soľ, čili a červenú papriku a premiešame.
5. Následne pridáme paradajky v konzerve a paradajkový pretlak.
6. Povaríme 5 minút za stáleho miešania.
7. Do hrnca pridáme vopred namočenú fazuľu, zemiaky a dolejeme do hrnca vodu.
8. Pridáme petržlenovú vňať, ktorá polievke dodá výbornú chuť.
9. Polievku necháme variť na miernom ohni a občasne ju kontrolujeme.
10. Ochutnáme fazuľu a zemiaky. Keď sú obe suroviny mäkké, môžeme polievku odstaviť z ohňa.
11. Pridáme 1 strúčik rozdrveného cesnaku.
12. Polievku podávame teplú.
„Ešte som ani nevyrazila do BA a už mi poštárka práve doniesla zásielku rovno k dverám. Ďakujem Vám veľmi pekne za ochotu a promptnosť.“