Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Stredne veľká batáta | 1 kus |
Údené tofu | 100 g |
Olivový olej | 15 ml |
Tvaroh jemný | 100 g |
Losos údený | 50 g |
Lahôdkové droždie | Podľa chuti |
Morská soľ | Podľa chuti |
Mletá paprika | Podľa chuti |
Obľúbená zelenina | Podľa potreby |
Hľadáte nový nápad na bezmäsité netradičné jedlo? Tento tip Vám zaručene zachutí, ak ste fanúšik sladkých zemiakov-batátov! V našom recepte sme naplnili pečený sladký zemiak skutočnými dobrotami, ktorých kombinácia s jedinečnou chuťou batáty prináša úplne nový kulinársky zážitok. Plnku si môžete dochutiť korením podľa svojich predstáv. A časová náročnosť recept? Postačí pol hodinka a na stole máte lahodné nutrične vyvážené jedlo, ktoré si zamilujete už po prvom ochutnaní!
1. Rúru si predohrejeme na 250 °.
2. Sladký zemiak dôkladne opláchneme vodou a na niekoľkých miestach doň pichneme vidličkou, aby sa na jeho povrchu vytvorili male dierky.
3. Nakrájame si tofu na drobné kocky a zmiešame ho v miske spoločne s olivovým olejom, morskou soľou a mletou červenou paprikou.
4. Plech si vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň kúsky tofu, pričom batátu položíme do stredu plechu.
5. Sladký zemiak spoločne s údeným tofu dame piecť na cca 15 minút.
6. Kým sa pečie batáta s tofu, pripravíme si plnku zmiešaním jenmného tvarohu s trochou vody. Tvaroh dochutíme soľou.
7. Plátky údeného lososa nakrájame na menšie kúsky a v prípade potreby osolíme.
8. Po 15 minútach plech vyberieme z rúry, batátu nakrojíme približne do polovice a dame piecť spoločne s tofu na ďalších 15 minút.
9. Upečený zemiak necháme vychladnúť, naplníme ho tvarohom a pridáme kúsky lososa.
10. Na panvici si orestujeme špenát a pridáme ho na plnku.
11. Batátu podávame s údeným tofu, obľúbenou zeleninkou a avokádom.
12. Celý pokrm si môžeme posypať lahôdkovým drôždím.
„Zásielka bola dnes doručená. Ďakujem za super rýchle a spoľahlivé služby.“