Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„ĎAKUJEM za rýchle vybavenie mojej objednávky. Prajem pevné zdravie a veľa dobrej nálady.“
R. Bartková
 
            | Suroviny | |
| Lístkové cesto | 500 g | 
| Vajce | 2 ks | 
| Džem BIO | 50 g | 
| Hrudkovitý tvaroh | 130 g | 
| Arašidovo čokoládový krém | 50 g | 
| Čakankový sirup | 20 g | 
| Kokosový olej | 10 ml | 
| Xylitol / Práškový cukor | Podľa potreby | 
Použiť lístkové cesto na pečenie je záruka chrumkavého a lahodného receptu, na ktorom si pochutí celá rodinka. Zvyknete tvoriť vo svojej kuchyni dobroty z lístkového cesta? Je bežne dostupné v obchodoch alebo si dokážete šikovne vytvoriť i jeho domácu verziu. Perfektne sa hodí na sladké, ale i slané recepty. V tom našom sme sa rozhodli pre sladkú verziu chrumkavých taštičiek, ktoré si možno naplniť podľa vlastnej chuti a fantázie. Ako plnku sme použili tvaroh, orieškové maslo a džem.
1. Na doske si rovnomerne rozvaľkáme lístkové cesto po celej dĺžke.
2. Cesto nakrájame na niekoľko rovnakých obdĺžnikov. Ich veľkosť a hrúbka záleží od Vášho uváženia. 250 g cesta by Vám malo vystačiť na cca 10-12 obdĺžnikov.
3. V miske si zmiešame hrudkovitý tvaroh s vaječným žĺtkom. Tvaroh osladíme čakankovým sirupom.
4. Plech si vystelieme papierom na pečenie a potrieme jemnou vrstvou kokosového oleja, aby sa nám taštičky nepripiekli o plech.
5. Do jednej polovice oblĺžnika z cesta dýme malou lyžičkou plnku -tvaroh, džem alebo čokoládový krém.
6. Druhou polovicou plnku zakryjeme a precízne rukami pospájame celú taštičku.
7. Plnenú taštičku položíme na plech.
8. Takto postupujeme so zvyškom cesta.
9. Rúru predohrejeme na 250 °.
10. Taštičky potrieme na jemno vaječným žĺtkom.
11. Pečieme cca 20 minút pri teplote 200 °.
12. Vychladnuté taštičky posypeme práškovým cukrom / Xylitolom.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„ĎAKUJEM za rýchle vybavenie mojej objednávky. Prajem pevné zdravie a veľa dobrej nálady.“
R. Bartková
