Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Cesto | |
Tvaroh jemný | 150 g |
Špaldová múka | 110 g |
Cejlónska škorica | 1 ČL |
Maslo | 20 g |
Kypriaci prášok na pečenie | ½ ČL |
Voda | podľa potreby |
Plnka | |
Trstinový cukor | 50 g |
Kokosový olej | 30 g |
Cejlónska škorica | 2 ČL |
Žĺtok na potretie | 1 ks |
Kto by nemiloval voňavučké škoricové slimáky? Ak zacítite túto jedinečnú vôňu z pekárne, určite neodoláte. Alebo odoláte a urobíte si domáce? Veľakrát nás od pečenia kysnutých múčnikov odrádza práve zdĺhavá príprava. Nutrične to tiež nie je žiadna sláva. My máme pre vás riešenie! Domáce škoricové slimáky bez kysnutia. S vyšším obsahom bielkovín oproti klasike. Hotové za pár minút. Apelujeme na použitie kvalitnej cejlónskej škorice. Recept je skutočne jednoduchý, preto si dovolíme tvrdiť, že ho zvládne každý. Má len jednu nevýhodu- rýchlo sa míňajú! Preto odporúčame robiť rovno z dvojitej dávky.
1. Všetky suroviny na cesto si zmiešame. Ak sa nám zdá cesto príliš husté, zriedime ho vodou. Najlepšie urobíte, ak cesto necháte chvíľku odležať v chladničke, aby sa suroviny poriadne spojili. Stačí 20-30 minút.
2. Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na pomúčenej doske. Potrieme ho tekutým kokosovým olejom. Urobíme si zmes trstinového cukru a škorice. Zmesou posypeme cesto a jemne zrolujeme. Ak sa vám cesto lepí, pomúčte ho.
3. Zavinuté cesto nakrájame na 2cm hrubé slimáky. Poukladáme ich na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
4. Slimáky potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme 20 minút pri teplote 180 °C.
5. Po vytiahnutí z trúby môžeme slimáky potrieť zmesou z roztopeného masla, trstinového cukru a škorice. Dobrú chuť!
„Dobrý deň, dnes mi od Vás prišla zásielka so sirupom Laktofyt. Chcem sa Vám poďakovať za bezpečné doručenie, bezproblémový obchod a rýchle jednanie. Samozrejme aj za darčeky :) Prajem Vám veľa spokojných a stálych zákazníkov. “