Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Šťavnatá kuracia roláda

Šťavnatá kuracia roláda
Suroviny
Kuracie prsia 500 g
Mleté, čierne korenie
Sladká červená paprika
Ružová soľ
Plnotučná horčica s fruktózou 2 čl
Cuketa 1/2
Vňať z jarnej cibuľky
Kvalitná kuracia šunka cca 14 veľkých plátkov
Pikantná saláma cca 12 krúžkov
Slanina podľa chuti
Tvrdý syr (napr. Gouda) 60 g
Kari korenie
Kokosový olej
Zmes na potretie rolády
Plnotučná horčica s fruktózou 1 čl
Sójová omáčka Tamari 1 čl
BIO kečup 1 čl
Mleté chilli podľa chuti
Ghí BIO - maslový tuk 1 PL

Postup:

Mäso si očistíme, naklepeme a okoreníme z oboch strán (soľ, čierne korenie, paprika). Naklepaným mäsom vystelieme formu na tzv. srnčí chrbát, ktorý si vopred vymažeme kokosovým olejom. Mäso musí z formy prevísať a zároveň zakrývať celé dno aj boky formy.
Potrieme ho horčicou, poukladáme plátky šunky, na to salámu, na tenučko nakrájané plátky slaniny (množstvo podľa chuti).
½ cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska, ktoré navrstvíme do vnútra rolády, posypeme zľahka kari korením, poukladáme nakrájanú vňať z jarnej cibuľky, navrstvíme na jemno nastrúhaný syr, prikryjeme cca 2 plátkami šunky a všetko zakryjeme mäsom, ktoré nám prevísa z formy.
Ak je potrebné prichytíme niektoré kúsky dreveným špáradlom.

Zakryjeme alobalom (matná strana nahor) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 ºC – 30 minút.
Odkryjeme a potrieme zmesou: 1 PL roztopeného masla zmiešaného s 1 čl Tamari sójovou omáčkou, 1 čl kečupu, 1 čl horčice a štipka mletého chilli korenia.
Zvýšime teplotu na 200 ºC a dopečieme (30 minút).

Krájame až po miernom vychladnutí, inak sa nám roláda rozpadne.

Používala som formu s rozmermi: 25x10 cm s hĺbkou cca 6 cm.

Dobrú chuť!

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ďakujem pekne za zásielku. Všetko prišlo ako vždy vporiadku. “

Bartková