Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Kuracie prsia | 500 g |
Mleté, čierne korenie | |
Sladká červená paprika | |
Ružová soľ | |
Plnotučná horčica s fruktózou | 2 čl |
Cuketa | 1/2 |
Vňať z jarnej cibuľky | |
Kvalitná kuracia šunka | cca 14 veľkých plátkov |
Pikantná saláma | cca 12 krúžkov |
Slanina | podľa chuti |
Tvrdý syr (napr. Gouda) | 60 g |
Kari korenie | |
Kokosový olej | |
Zmes na potretie rolády | |
Plnotučná horčica s fruktózou | 1 čl |
Sójová omáčka Tamari | 1 čl |
BIO kečup | 1 čl |
Mleté chilli | podľa chuti |
Ghí BIO - maslový tuk | 1 PL |
Postup:
Mäso si očistíme, naklepeme a okoreníme z oboch strán (soľ, čierne korenie, paprika). Naklepaným mäsom vystelieme formu na tzv. srnčí chrbát, ktorý si vopred vymažeme kokosovým olejom. Mäso musí z formy prevísať a zároveň zakrývať celé dno aj boky formy.
Potrieme ho horčicou, poukladáme plátky šunky, na to salámu, na tenučko nakrájané plátky slaniny (množstvo podľa chuti).
½ cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska, ktoré navrstvíme do vnútra rolády, posypeme zľahka kari korením, poukladáme nakrájanú vňať z jarnej cibuľky, navrstvíme na jemno nastrúhaný syr, prikryjeme cca 2 plátkami šunky a všetko zakryjeme mäsom, ktoré nám prevísa z formy.
Ak je potrebné prichytíme niektoré kúsky dreveným špáradlom.
Zakryjeme alobalom (matná strana nahor) a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 ºC – 30 minút.
Odkryjeme a potrieme zmesou: 1 PL roztopeného masla zmiešaného s 1 čl Tamari sójovou omáčkou, 1 čl kečupu, 1 čl horčice a štipka mletého chilli korenia.
Zvýšime teplotu na 200 ºC a dopečieme (30 minút).
Krájame až po miernom vychladnutí, inak sa nám roláda rozpadne.
Používala som formu s rozmermi: 25x10 cm s hĺbkou cca 6 cm.
Dobrú chuť!