Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Tuniakové placky

Tuniakové placky
Suroviny
Tuniak vo vlastnej šťave z konzervy 120 g
Ovsené vločky 50 g
Proteinová múka bezlepková vegan BIO 50 g
Vajcia 2 ks
Morská soľ štipka
Olivový olej 1 čajová lyžička
Paprika mletá BIO 1 čajová lyžička

Máte radi tuniaka? Okrem bohatého množstva bielkovín, ktoré tvoria základ príjmu potrebných makroživín, predstavuje tuniak pre náš vyvážený jedálniček i bohatý zdroj obsahujúci omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Tuniak z konzervy častokrát nepredstavuje veľmi lákavý pokrm, avšak dá sa šikovne zakomponovať do chutných receptov, vďaka ktorým si túto rybku vo svojom jedálničku obľúbime. Vyskúšajte náš jednoduchý recept a nechajte sa milo prekvapiť skvelým využitím tuniaka, ktorý poteší chuťové bunky aj naše zdravie.

Ako budeme postupovať

1. Na úvod si pri pripravíme ovsenú múku rozmixovaním ovsených vločiek, ku ktorým pridáme bezlepkovú proteínovú múku. Múka bez lepku môže byť nahradená i celozrnnou alternatívou.

2. Rúru si predohrejeme na 200 °.

3. Tuniaka zbavíme nadbytočnej vody z konzervy a v miske ho zmiešame s vajíčkami.

4. Pridáme mletú paprika a poriadne premiešame.

5. Zmes s tuniakom dochutíme soľou a pridáme pripravenú zmes múk.

6. Konzistencia plackového cesta by nemala byť riedka, ale ani úplne suchá, preto pridáme olivový olej.

7. Stredne veľký plech vystelieme papierom na pečenie a z cesta tvarujeme placky ľubovoľnej veľkosti. Z uvedeného množstva pripravíme 3 až 4 kusy tuniakových placiek.

8. Pečieme približne 25 až 30 minút pri teplote 180 °.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Veľmi pekne ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky! Prajem pekný deň... “

Zuzana Dulovičová