Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Tuniak vo vlastnej šťave z konzervy | 120 g |
Ovsené vločky | 50 g |
Proteinová múka bezlepková vegan BIO | 50 g |
Vajcia | 2 ks |
Morská soľ | štipka |
Olivový olej | 1 čajová lyžička |
Paprika mletá BIO | 1 čajová lyžička |
Máte radi tuniaka? Okrem bohatého množstva bielkovín, ktoré tvoria základ príjmu potrebných makroživín, predstavuje tuniak pre náš vyvážený jedálniček i bohatý zdroj obsahujúci omega-3 a omega-6 mastné kyseliny. Tuniak z konzervy častokrát nepredstavuje veľmi lákavý pokrm, avšak dá sa šikovne zakomponovať do chutných receptov, vďaka ktorým si túto rybku vo svojom jedálničku obľúbime. Vyskúšajte náš jednoduchý recept a nechajte sa milo prekvapiť skvelým využitím tuniaka, ktorý poteší chuťové bunky aj naše zdravie.
1. Na úvod si pri pripravíme ovsenú múku rozmixovaním ovsených vločiek, ku ktorým pridáme bezlepkovú proteínovú múku. Múka bez lepku môže byť nahradená i celozrnnou alternatívou.
2. Rúru si predohrejeme na 200 °.
3. Tuniaka zbavíme nadbytočnej vody z konzervy a v miske ho zmiešame s vajíčkami.
4. Pridáme mletú paprika a poriadne premiešame.
5. Zmes s tuniakom dochutíme soľou a pridáme pripravenú zmes múk.
6. Konzistencia plackového cesta by nemala byť riedka, ale ani úplne suchá, preto pridáme olivový olej.
7. Stredne veľký plech vystelieme papierom na pečenie a z cesta tvarujeme placky ľubovoľnej veľkosti. Z uvedeného množstva pripravíme 3 až 4 kusy tuniakových placiek.
8. Pečieme približne 25 až 30 minút pri teplote 180 °.
„Ďakujem za rýchle vybavenie objednávky aj za darček. Nakupovala som u Vás prvý raz, ale isto nie posledný.“