Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Vegánska paela so sójovými kúskami

Vegánska paela so sójovými kúskami
Suroviny
Paella vegan 100 g
Cuketa 50 g
Sušené paradajky Podľa chuti
Sójové kúsky / tempeh / tofu 150 g
Ghí prepustené maslo 20 g
Bio víno biele 10 ml
Morská soľ 1 čajová lyžička
Voda 600 ml

Aj bezmäsité jedlo môže zanechať v nás naozajstný kulinársky pôžitok. Paella je jednou z tradičných špecialít pripravovaných v Španielsku a vyčaruje vo Vašej kuchyni pravú atmosféru temperamentnej španielskej kuchyne. Je jednoduchá na prípravu z akejkoľvek ryže a obľúbenej grilovanej zeleninky. V recepte bola použitá skvelá vegánska Paella od Natural Jihlava, ktorá obsahovala niekoľko druhov zeleniny. Pre ešte väčší objem zeleninky možno použiť grilovanú cuketu nakrájanú na drobné kúsky alebo sušené paradajky, ktoré sme uviedli medzi surovinami. K pochúťke, ktorej základ tvorí ryža, sa skvele hodí kuracie mäsko, ale v prípade bezmäsitej alternatívy, je výbornou voľbou tofu, tempeh, či sójové kúsky, ktoré ľahko zohňať vo väčších supermarketoch a chuťou dokonale nahradia mäso.

Ako budeme postupovať

1. Na panvici si pripravíme grilovanú zeleninu podľa chuti. Pridáme zmes Paella vegan, ktorú cca 5 až 8 minút opekáme na miernom ohni s použitím 10 g olivového oleja alebo Ghí masla. Pre znamenitejšiu chuť môžeme pri opekaní na panvicu pridať trochu bieleho vína.

2. Ryžovú paellu osolíme podľa chuti.

3. Mierne opečenú paellu so zeleninkou necháme následne variť 20 minút s použitím cca 600 ml.

4. Na druhej panvici si zatiaľ pripravíme sójové kúsky, ktoré osmažíme na miernom ohni s použitím 10 g olivového oleja alebo Ghí masla. Sójové kúsky tepelne upravujeme cca 5 minút.

5. Uvarenú paellu, ktorá vychladla, pridáme na panvicu ku sójovým kúskom, premiešame a spoločne ešte opečieme cca 2 minúty.

6. Dokoreníme podľa chuti a môžeme podávať s bielým bio vínom :)

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Mam pochybnosti vzdy ked kupujem cez internet, ale s vasim obchodom som bola spokojna a nakupim aj nabuduce.“

L. Melicherikova