Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Paella vegan | 100 g |
Cuketa | 50 g |
Sušené paradajky | Podľa chuti |
Sójové kúsky / tempeh / tofu | 150 g |
Ghí prepustené maslo | 20 g |
Bio víno biele | 10 ml |
Morská soľ | 1 čajová lyžička |
Voda | 600 ml |
Aj bezmäsité jedlo môže zanechať v nás naozajstný kulinársky pôžitok. Paella je jednou z tradičných špecialít pripravovaných v Španielsku a vyčaruje vo Vašej kuchyni pravú atmosféru temperamentnej španielskej kuchyne. Je jednoduchá na prípravu z akejkoľvek ryže a obľúbenej grilovanej zeleninky. V recepte bola použitá skvelá vegánska Paella od Natural Jihlava, ktorá obsahovala niekoľko druhov zeleniny. Pre ešte väčší objem zeleninky možno použiť grilovanú cuketu nakrájanú na drobné kúsky alebo sušené paradajky, ktoré sme uviedli medzi surovinami. K pochúťke, ktorej základ tvorí ryža, sa skvele hodí kuracie mäsko, ale v prípade bezmäsitej alternatívy, je výbornou voľbou tofu, tempeh, či sójové kúsky, ktoré ľahko zohňať vo väčších supermarketoch a chuťou dokonale nahradia mäso.
1. Na panvici si pripravíme grilovanú zeleninu podľa chuti. Pridáme zmes Paella vegan, ktorú cca 5 až 8 minút opekáme na miernom ohni s použitím 10 g olivového oleja alebo Ghí masla. Pre znamenitejšiu chuť môžeme pri opekaní na panvicu pridať trochu bieleho vína.
2. Ryžovú paellu osolíme podľa chuti.
3. Mierne opečenú paellu so zeleninkou necháme následne variť 20 minút s použitím cca 600 ml.
4. Na druhej panvici si zatiaľ pripravíme sójové kúsky, ktoré osmažíme na miernom ohni s použitím 10 g olivového oleja alebo Ghí masla. Sójové kúsky tepelne upravujeme cca 5 minút.
5. Uvarenú paellu, ktorá vychladla, pridáme na panvicu ku sójovým kúskom, premiešame a spoločne ešte opečieme cca 2 minúty.
6. Dokoreníme podľa chuti a môžeme podávať s bielým bio vínom :)