Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Zapekaná ovsená kaša so slivkami

Zapekaná ovsená kaša so slivkami
Suroviny
Ovsené vločky 125 g
Kypriaci prášok do pečiva ½ ČL
Cejlónska škorica 3 ČL
Holandské kakao 1 ČL
Vaječný bielok 1 ks
Kokosový olej na potretie misiek
Javorový sirup 2 PL
Rastlinné mlieko 125 ml
Slivkový kompót Podľa vlastnej potreby
Čokoláda (dobrovoľné) 60 g
Oriešky (dobrovoľné) 30 g

Ovsené kaše patria snáď k najobľúbenejším sladkým raňajkám. Sú zdravé, rýchle na prípravu a zasýtia na niekoľko hodín. Poznáme mnoho spôsobov na prípravu chutnej ovsenej kaše. Väčšina z nás si vločky zaleje vriacou vodou alebo si ju varí na sporáku s mliekom. Čo tak trochu zmeny? Dnes vám prinášame recept na zapečenú ovsenú kašu, ktorú budete milovať! Okrem toho, že je šťavnatá a voňavá vďaka úžasnej škorici, má ešte jedno obrovské plus... Ráno si môžete pospať o 20 minút dlhšie! Túto kašu si totižto môžete pripraviť už večer vopred a vaše ráno bude bez starostí. Nachystajte si suroviny, vaše nové obľúbené raňajky si pripravíte raz-dva!

Ako budeme postupovať

1) Ako prvé si v miske zmiešame suché suroviny, čiže ovsené vločky, prášok do pečiva, škoricu a kakao.

2) V druhej miske si zmiešame mokré suroviny: mlieko, javorový sirup, vaječný bielok a 2PL kompótovej šťavy.

3) Nakrájame si 5ks zaváraných sliviek.

4) Mokrú zmes vlejeme do suchej, pridáme nakrájané slivky, oriešky a čokoládu.

5) Poriadne premiešame a vylejeme do 3/4 zapekacích misiek, ktoré sme vopred potreli kokosovým olejom.

6) Na vrch poukladáme nakrájané slivky a posypeme škoricou.

7) Pečieme 30-40 minút na 180 °C.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za zasielku, prisla v poriadku a ako vzdy rychlo. Dakujem aj za darcek, milo potesil.“

Alexander Soska