Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Ovsené vločky | 125 g |
Kypriaci prášok do pečiva | ½ ČL |
Cejlónska škorica | 3 ČL |
Holandské kakao | 1 ČL |
Vaječný bielok | 1 ks |
Kokosový olej | na potretie misiek |
Javorový sirup | 2 PL |
Rastlinné mlieko | 125 ml |
Slivkový kompót | Podľa vlastnej potreby |
Čokoláda (dobrovoľné) | 60 g |
Oriešky (dobrovoľné) | 30 g |
Ovsené kaše patria snáď k najobľúbenejším sladkým raňajkám. Sú zdravé, rýchle na prípravu a zasýtia na niekoľko hodín. Poznáme mnoho spôsobov na prípravu chutnej ovsenej kaše. Väčšina z nás si vločky zaleje vriacou vodou alebo si ju varí na sporáku s mliekom. Čo tak trochu zmeny? Dnes vám prinášame recept na zapečenú ovsenú kašu, ktorú budete milovať! Okrem toho, že je šťavnatá a voňavá vďaka úžasnej škorici, má ešte jedno obrovské plus... Ráno si môžete pospať o 20 minút dlhšie! Túto kašu si totižto môžete pripraviť už večer vopred a vaše ráno bude bez starostí. Nachystajte si suroviny, vaše nové obľúbené raňajky si pripravíte raz-dva!
1) Ako prvé si v miske zmiešame suché suroviny, čiže ovsené vločky, prášok do pečiva, škoricu a kakao.
2) V druhej miske si zmiešame mokré suroviny: mlieko, javorový sirup, vaječný bielok a 2PL kompótovej šťavy.
3) Nakrájame si 5ks zaváraných sliviek.
4) Mokrú zmes vlejeme do suchej, pridáme nakrájané slivky, oriešky a čokoládu.
5) Poriadne premiešame a vylejeme do 3/4 zapekacích misiek, ktoré sme vopred potreli kokosovým olejom.
6) Na vrch poukladáme nakrájané slivky a posypeme škoricou.
7) Pečieme 30-40 minút na 180 °C.
„Ďakujem za rýchle vybavenie mojej objednávky, bola som s vašou sľužbou veľmi spokojná.“