Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaNáhrada smotany je ozajstná kulinárska špecialita z kokosového mlieka.
Používa sa ako výborná alternatíva k mliečnym alebo sójovým smotanám.
Vďaka lahodnej krémovej chuti obľúbite v mnohých receptoch.
Výrazná kokosová vôňa, chuť a lahodne krémová konzistencia.
Vynikajúci pomocník pri realizácii rôznych kulinárskych špecialít.
Nesladená dehydrovaná dužina z čerstvých rozomletých organických kokosov.
Krémové kokosové mlieko s obsahom až 90% kokosovej dužiny.
Získava sa z čerstvých, zrelých kokosových orechov priamo zo Srí Lanky.
Široký výber chutných organických ľahko stráviteľných rastlinných nápojov.
Sušený sójový nápoj, ktorý vás svojou chuťou očarí a nezaťaží váš organizmus.
Zaistí rýchle a plynulé zásobenie všetkých orgánov potrebnými živinami.
Doprajte si chuť mlieka bez nepríjemných príznakov spôsobených zlým trávením.
Čerstvé organické alpské mlieko pochádza z fariem čistej alpskej oblasti.
Rastlinné mlieka je všeobecný termín pre všetky typy náhrady tekutiny vylučovanej mliečnymi žľazami samíc cicavcov. Pôvodom nie sú však zo živočíšneho zdroja. Význam pojmu je len obrazný a väčšinou plnia úlohu skutočného nápoja alebo sa naň vzhľadovo a zložením podobajú. Na svete neexistuje presná definícia. Tieto typy sú spotrebovávané po stáročia v rôznych kultúrach ako náhrada alebo ako bežná tekutina. Ich konzumácia je zaužívaná aj pri náboženských pôstoch. Medzi najobľúbenejšie a medzinárodne užívané patria sójové, mandľové, ryžové a kokosové. Existuje niekoľko dôvodov, prečo sa ľudia obracajú práve na konzumáciu týchto typov. Bývajú to najčastejšie intolerancia laktózy, alergia, náboženstvo, vegetariánstvo, vegánstvo alebo jednoducho dobré chuťové vlastnosti. V amerických štátoch zaujalo popredné miesta nápoj vyrábaný z mandlí a v roku 2013 dokonca prekonalo sójové tekuté produkty. V Európe sa preferujú ovsené a sójové.
Existuje nespočetné množstvo dôvodov prečo si človek vyberá tieto typy tekutín. Okrem zdravotných dnes prevažujú vnútorné pohnútky, ktoré sú spojené s odlišnou chuťovou paletou alebo jednoducho so zvedavosťou. Najčastejšie sa vyrábajú z ryže, ovsa, sóje, konope, mandlí a kokosových orechov. Bývajú bohaté na vodu a iné významné látky. Nutrične zloženie sa líši v závislosti od základnej suroviny. Všeobecne povedané sójové tekuté produkty sa dajú použiť ako náhrada skutočného mlieka v každom recepte. Má podobné vlastnosti. Mandľové a ryžové sú vhodné najmä na sladké pokrmy. Mandľové má veľmi lahodnú chuť, krémovú konzistenciu a béžový odtieň. Je bohaté na bielkoviny, vitamín E, selén, mangán, zinok, draslík, meď, vápnik a je dokonalou prísadou do dezertov. Neobsahuje cholesterol ani laktózu. V minulosti bolo rozšírené najmä v islamskom svete a konzumovalo sa pri pôste. Kokosové je tekutina získaná z vnútornej časti kokosových orechov. Je bohaté na prírodné tuky. Využíva sa pri príprave piňa kolády a je súčasťou rôznych tradičných ázijských jedál. Čerstvé má riedku konzistenciu, mierne sladkú chuť a slabú kokosovú arómu. Je chutné samotné ako aj náhrada bežných živočíšnych mliek. Konopný nápoj je vyrobený z konopných semien. Získava sa krémová tekutina, ktorá má významné miesto v ľudskej výžive. Neobsahuje THC alebo len stopové množstvá. Je bohaté na omega 6 a omega 3 mastné kyseliny, horčík, fytosteroly, kyselinu askorbovú a na mnohé ďalšie vitamíny a minerály. Tiež je zdrojom 10 základných aminokyselín. Preto je obľúbené u vegetariánov a vegánov. Ovsené je veľmi cenené pre obsah látok, ktoré sú pomocníkmi imunitného systému a dobrého stavu kože a vlasov. Patrí do kategórie obilných mliek a získava sa fermentačným procesom obilovín alebo múky. Rovnako neobsahuje laktózu a má nízky obsah nasýtených tukov. Ryžové má významné miesto pre jeho ľahkú stráviteľnosť. Má veľmi jemnú chuť a pôsobí osviežujúco. Na jeho výrobu sa všeobecne používa hnedá ryža. Sladkosť je generovaná z prírodných enzymatických procesov, pri ktorých sa štiepia sacharidy na jednoduché cukry. Sójové rastlinné nápoje je možné nájsť v rôznych variantoch. Okrem chute sa môžu líšiť aj zložením a konzistenciou. Sú zaužívané už niekoľko desiatok rokov pri rôznych alergiách, intoleranciách, ale aj vo vegetariánstve.