Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaStevia - vysoko koncentrovaný extrakt na varenie, pečenie i zaváranie.
Tekuté sladidlo zo stevie s takmer nulovou kalorickou hodnotou.
Bylinné cukríky bez cukru, farbiva a arómy, z čisto prírodných látok.
Čaj, ktorý si získal najväčšiu pozornosť pre svoje anti-diabetické vlastnosti.
Hladina cukru v krvi je odrazom ľudského zdravia. V krvnom riečišti sa pohybuje veľké množstvo látok a živín, medzi ktoré patrí aj glukóza. Organizmus si sám reguluje množstvo cukru v krvi a tento proces je súčasťou metabolickej homeostázy. Glukóza je hlavným zdrojom energie pre bunky. Vstrebáva sa v tenkom čreve cez sliznice a krvou sa dopravuje do tkanív. Za absorpciu je zodpovedný hormón produkovaný pankreasom. Cukrovka je metabolický problém, pri ktorom má človek vysokú hladinu cukru v krvi, ktorá je spôsobená nesprávnou činnosťou pankreasu alebo buniek. Problém nastáva vtedy, keď pankreas neprodukuje dostatok inzulínu alebo produkuje požadované množstvá, ale bunky takmer vôbec naňho nereagujú. Najčastejšie sa prejavuje častým močením, zvýšeným smädom alebo pocitmi hladu. Existujú tri typy. Typ jedna je spojený so zníženou produkciou inzulínu. Pri type dva bunky nedokážu správne využívať hormón a môže sa spájať so stavom zníženej produkcie. Tretí typ vzniká v tehotenstve, kedy žena predtým nejavila známky cukrovky. Dochádza k zvýšeniu množstva glukózy krvi a môže viesť k rozvoju typu dva. Znížená sekrécia hormónu môže byť aj genetickou predispozíciou. Trvalý stav môže viesť k problémom s obličkami a so zrakom. Po zistení čaká jedinca adekvátna zmena životného štýlu a potraviny pre diabetikov. Typ jedna sa väčšinou objavuje už v detskom veku. Kedy bunky Langerhansových ostrovčekov znižujú svoju produkciu. Nie je známe žiadne preventívne opatrenie. Citlivosť a schopnosť reagovať na účinok hormónu sa nemení aspoň v prvých začiatkoch. Typ dva je teda charakterizovaný inzulínovou rezistenciou, ktorá môže byť kombinovaná s relatívne zníženou sekréciou. Na začiatku je možné pomocou podporných prostriedkov zlepšiť citlivosť na hormón a znížiť produkciu glukózy pečeňou. Tretí typ sa podobá typu dva, pretože je spojený s kombináciou zníženej sekrécie hormónu a neschopnosti buniek reagovať. Vyskytuje sa približne u 2 - 5 % žien. Dá sa plne optimalizovať, ale musí byť dostatočne kontrolovaný a usmerňovaný počas celého obdobia tehotenstva. Vzhľadom nesprávnej regulácií sa vyvinie do typu dva až u 20 % žien. Vyvoláva riziko pre matku aj dieťa. Tzv. Prediabetes sa označuje ako stav, ktorý nastane v prípade zvýšenej hladiny cukru v krvi, ktorý však nie je tak vysoký na diagnostiku cukrovky.
Typ 1 je čiastočne dôsledkom genetickej predispozície. Spúšťačom môžu byť nejaké problémy v organizme spôsobené nepriaznivými elementmi z vonkajšieho prostredia alebo aj dôsledkom životného štýlu. Typ 2 je spôsobený predovšetkým životným štýlom a s časti genetikou. Vedie k nemu napríklad obezita, nedostatok fyzickej aktivity, zlá strava a stres. Konzumácia vysokého množstva cukru zvyšuje percento vzniku. Oba typy sú chronické, čo znamená, že človeka budú sprevádzať celý život. Obranou proti nim je hlavne dôsledná liečba a zmena jedálnička. V roku 1921 bolo k dispozícií inzulín, ktorý spravil zásadne zmeny. V súčasnosti existujú aj rôzne potraviny pre diabetikov, ktoré sú špeciálne upravené pre potreby tohto okruhu ľudí. Obsahujú minimálne množstva cukru alebo neobsahujú žiaden, a preto majú minimálny vplyv na glykemický index.
„Spojojnost s vami. Tovar som si objednal vcera a uz dnes ho tu mam. Oreganovy olej akurat som si ho namiesal zriesil ale kusim povedat teda ma ale silu“