Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Zrelé banány | 3 ks |
Bio špaldová múka biela polohrubá / Banánová múka | 200 g |
Med | 3 PL |
Olivový olej | 6 PL |
Biely jogurt | 120 g |
Sóda bikarbóna / kypriaci prášok | 1 ČL |
Biela čokoláda | Podľa chuti |
Čerstvé maliny | Podľa chuti |
Xylitol / práškový cukor | Podľa potreby |
Objavili ste doma zabudnuté prezreté banány, ktoré už samotné nezjete? Máme pre vás skvelé riešenie, ako tieto zrelé banány ešte zužitkovať. Takéto banány sú vhodné na prípravu chutných muffinov. Do muffinov môžete pridať čokoládu, čerstvé alebo mrazené ovocie podľa vašich preferencií. Skvele chutia aj so zmrzlinou, alebo rôznymi polevami. My sme pri našom recepte použili bielu čokoládu a čerstvé maliny.
1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
2. Vo väčšej miske roztlačíme banány pomocou vidličky.
3. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, vďaka ktorej budú muffiny nadýchané.
4. Následne ku roztlačeným banánom postupne zapracujeme olivový olej, med, biely jogurt a múku spolu so sódou bikarbónou.
5. Plech na muffiny potrieme olivovým olejom pomocou štetca na pečenie, aby sa nám muffiny počas pečenia neprilepili k plechu. Miesto plechu môžeme použiť papierové košíčky na pečenie.
6. Formy naplníme pripraveným cestom maximálne 1 cm pod okraj.
7. Do každej porcie vtlačíme kúsok bielej čokolády a čerstvú malinu.
8. Muffiny pečieme vo vyhriatej rúre približne 20 – 25 minút.
9. Hotové muffiny posypeme troškou práškového cukru.
„Ďakujem za rýchle vybavenie objednávky, aj za darček, ktorý som si našla. Podala som referencie u nás v práci, 2 kolegyne sa chystajú u Vás objednať si tovar.Prajem veľa úspechov.“