Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Banánový chlebík

Banánový chlebík
Suroviny
Banán (ideálne prezretý, mäkký) 2 kusy
Ovsená múka 70 g
Vajce 2 kusy
Grécky jogurt 140 g
Kakaový prášok 25 g
Sóda bikarbóna 1 čajová lyžička
Trstinový cukor 30 g
Orieškové maslo 30 g
Proteínový prášok 40 g
Soľ Štipka
Kokosový olej Podľa potreby
Rastlinné mlieko 100 ml

Počuli ste už o sladkej verzii chlebíka? Na prvé počutie to možno znie veru na počudovanie, avšak skutočne táto pochúťka existuje a teší sa čoraz väčšej obľube. Po vyskúšaní nášho receptu vám zaručujeme, že si získa nie len priazeň vašich chuťových buniek, ale stane sa pravidelne pripravovaným receptom vo vašej domácnosti. Častokrát nám doma zostanú prezreté mäkké banány, na ktoré už priveľmi nemáme chuť, však? Presne ten moment, keď neviete, ako vynaložiť s príliš prezretými banánmi, je ten správny moment, kedy ich možno využiť ako hlavnú surovinu do banánového chlebíka. Uvedené množstvo surovín vystačí na cca 6 kúskov tejto dobroty.

Ako budeme postupovať

1. Banány ošúpeme a vidličkou ich v miske rozpučíme na jemnú kašu.

2. K banánovej kaši pridáme trstinový cukor, ktorý možno nahradiť medom v množstve podľa vlastnej potreby a dôkladne premiešame.

3. Pripravíme si ovsenú múku rozmixovaním jemných ovsených vločiek mixérom.

4. Predohrejeme si rúru na 250 °.

5. Do misky s osladenými banánmi pridáme ovsenú múku, dve vajíčka, kakao, sódu bikarbónu a štipku soli.

6. Zmes premiešame a pridáme k nej grécky jogurt (môže byť ochutený).

7. Na záver do zmesy pridáme rastlinné (alebo iné) mlieko, aby získala tekutejšiu konzistenciu.

8. Formu na malý chlieb vystelieme papierom na pečieme, ktorý natrieme kokosovým olejom.

9. Zmes vlejeme do formy a po povrchu polejeme orieškovým maslom.

10. Chlebík pečieme cca 25 až 30 minút pri teplote pri teplote 200 °.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem za rychle a bezproblemove dodanie objednavky.“

Samasova