Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Fazuľa | 250 g |
Cibuľa | 5 ks |
Paprika | 4 ks |
Rajčiny | 4 ks |
Zemiaky | 5 ks |
Cesnak | Podľa potreby |
Paradajkový pretlak | 400 g |
Mletá paprika | 3 pl |
Soľ | Podľa potreby |
Olej | 10 pl |
Majorán | 2 čl |
Bylinky | Podľa potreby |
Kakao | 5 pl |
Predstavujeme vám recept vhodný pre diabetikov aj pre vegánov, po ktorom sa budete zalizovat ešte týždeň. Túto gulášovú polievku môžete navariť v hrnci ale aj v kotlíku. Nezabudnite však, že najdôležitejšie pravidlo pri varení gulášu je, že pomer zemiakov a cibule by mal byť vždy rovnaký.
1. Večer pred varením namočíme fazuľu a necháme ju vo vode celú noc.
2. Na doske nakrájame cibuľu a následne ju opražíme na oleji v hrnci.
3. Cibuľu posypeme koreninami a bylinkami a premiešame.
4. Papriku nakrájanú na malé kúsky pridáme do hrnca a chvíľu pražíme.
5. Keď paprika trochu zmäkne, pridáme do hrnca paradajkový pretlak a rajčiny nakrájané na malé kocky.
6. Necháme prevrieť.
7. Prilejeme vodu a pridáme fazuľu.
8. Guláš osolíme a necháme variť.
9. Keď fazuľa trochu zmäkne, pridáme kakao a podľa chuti dochutíme.
10. Do hrnca prisypeme zemiaky nakrájané na kocky.
11. Keď sú zemiaky uvarené a fazuľa je mäkká, pridáme cesnak podľa chuti.
12. Povaríme ešte 5 minút a odstavíme.
13. Pridáme do polievky majorán a naložíme guláša do taniera.