Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaKoláče sú možno vzhľadovo podobné klasickým moravským, no tieto nie sú kysnuté. Pod tvarohovo makovou náplňou sa skrývajú šťavnaté borievky.
Suroviny na cesto | cca 7 väčších kusov |
Vajíčka | 3 ks |
Med jarný | 50 g |
Zemiakový škrob | 30 g |
BIO prášok do pečiva | 5 g |
Sušené odtučnené mlieko | 40 g |
Polotučné mlieko | 150 ml |
Bezlepkové ovsené vločky BIO | 25 g (pomelieme) |
Mandle (natural) | 50 g (pomelieme) |
Prášok do pečiva | 1 čl |
Micelárny kazeín - vanilka/citrón | 45 g |
Suroviny na náplň | |
Hrudkovitý tvaroh | 300 g |
Nízkotučný biely jogurt | 60 g |
Vajce | 1 ks |
Med jarný | 50 g |
Mak (celý) | 50 g |
Micelárny kazeín - vanilka/citrón | 30 g |
Oddelíme si vajíčka. Bielka vyšľaháme do peny. Žĺtlka s medom rovnako vymiešame do peny a postupne pridávame zvyšné suroviny. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
Plnka: Všetky suroviny spolu zmiešame mixérom.
Cesto ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (ďalej od seba petože sa roztečie).
Na vrch surového cesta dáme obľúbený džem alebo ovocie (ja som zvolila borievky). Na to navrstvíme pripravenú plnku.
Pečieme 30min. pri teplote 150°C.
„Ďakujem vám krásne za vaše služby. Som spokojná určite to nebol posledný nákup :) “