Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Dakujem Vam za expresne vybavenie.. Jedine slovo to vystihne, wauuu. Ste top. Dakujem Vam a budem sa tesit na balik od Vas.“
Ivona Roncakova
| Suroviny | |
| Bulgur | 200 g |
| Sójová omáčka | 10 pl |
| Kokosový olej | podľa potreby |
| Šampiňóny | 4 ks |
| Tofu | 100 g |
| Javorový sirup | Podľa potreby |
| Jarná cibuľka | 2 ks |
| Cesnak | 1 ks |
| Zelenina | Podľa vlastného výberu |
Všetci si pamätáme rizoto, ktoré podávali v školskej jedálni niekoľkokrát za rok a väčšina detí teda fanúšikom tohto pokrmu nebola. Tento recept bol inšpirovaný práve týmto obedom, ale ide o zdravšie, chutnejšie a vegánske prevedenie. Príprava je jednoduchá a jedlo Vás zasýti na celý deň.
1. Na doske si nakrájame cesnak a jarnú cibuľku, ktorú opražíme v hrnci na kokosovom oleji.
2. Keď je cesnak a cibuľka opražená, pridáme 450 ml vody, a keď voda zovrie, pridáme bulgur.
3. Bulgur varíme dve minúty vo vriacej vode a následne odstavíme a necháme 15 minút nasiaknuť zvyškom vody.
4. Zatiaľ pripravíme tofu a šampiňóny, ktoré nakrájame na malé kúsky a opražíme na kokosovom oleji a 5 pl sójovej omáčky.
5. Tofu a šampiňóny vložíme do misky, v ktorej neskôr všetko spolu zmiešame.
6. Na rovnakej panvici opäť opražíme jarnú cibuľku s cesnakom a pridáme zeleninu podľa vlastného výberu a preferencií.
7. Keď je zelenina hotová zmiešame ju v miske s tofu a šampiňónmi.
8. Do misky pridáme bulgur a všetko dokopy premiešame.
9. Podľa chuti môžeme na záver pridať sójovú omáčku a olivový olej a podávať.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Dakujem Vam za expresne vybavenie.. Jedine slovo to vystihne, wauuu. Ste top. Dakujem Vam a budem sa tesit na balik od Vas.“
Ivona Roncakova
