Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Bulgur | 200 g |
Sójová omáčka | 10 pl |
Kokosový olej | podľa potreby |
Šampiňóny | 4 ks |
Tofu | 100 g |
Javorový sirup | Podľa potreby |
Jarná cibuľka | 2 ks |
Cesnak | 1 ks |
Zelenina | Podľa vlastného výberu |
Všetci si pamätáme rizoto, ktoré podávali v školskej jedálni niekoľkokrát za rok a väčšina detí teda fanúšikom tohto pokrmu nebola. Tento recept bol inšpirovaný práve týmto obedom, ale ide o zdravšie, chutnejšie a vegánske prevedenie. Príprava je jednoduchá a jedlo Vás zasýti na celý deň.
1. Na doske si nakrájame cesnak a jarnú cibuľku, ktorú opražíme v hrnci na kokosovom oleji.
2. Keď je cesnak a cibuľka opražená, pridáme 450 ml vody, a keď voda zovrie, pridáme bulgur.
3. Bulgur varíme dve minúty vo vriacej vode a následne odstavíme a necháme 15 minút nasiaknuť zvyškom vody.
4. Zatiaľ pripravíme tofu a šampiňóny, ktoré nakrájame na malé kúsky a opražíme na kokosovom oleji a 5 pl sójovej omáčky.
5. Tofu a šampiňóny vložíme do misky, v ktorej neskôr všetko spolu zmiešame.
6. Na rovnakej panvici opäť opražíme jarnú cibuľku s cesnakom a pridáme zeleninu podľa vlastného výberu a preferencií.
7. Keď je zelenina hotová zmiešame ju v miske s tofu a šampiňónmi.
8. Do misky pridáme bulgur a všetko dokopy premiešame.
9. Podľa chuti môžeme na záver pridať sójovú omáčku a olivový olej a podávať.