Biocare
Tel. objednávky
Odborná poradňa
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Šľahačkový koláč s proteínovým pudingom

Šľahačkový koláč s proteínovým pudingom
Suroviny
Celozrnná múka 250 g
Kyslá smotana 2 balenia x 250 g
Vajcia 5 ks
Mlieko 1300 ml
Voda 80 ml
Vanilkový  cukor 3 polievkové lyžice
Práškový cukor 270 g
Repkový olej BIO 100 ml
Trstinový cukor Podľa chuti
Prášok do pečiva 1 balenie
Pudingový prášok 2 balenia
Proteínový prášok 25 g
Prášková šľahačka 2 balenia
Ghí maslo Podľa potreby

Doprajte si sviežu smotanovú maškrtu s ovocím, ktorá je navyše plná bielkovín. Pri varení pudingu jednoducho pridáte proteínový prášok a poobedná svačinka ku káve, ktorá perfektne zasýti a uspokojí chuťové bunky, je na svete! Koláčik možno pripraviť vo vanilkovej verzii, čokoládovej, ale i jahodovej alebo netradičnej kokosovej- záleží od príchutí pudingové a proteínového prášku, ktoré zvolíte. Nech bude Vaša voľba akákoľvek, pripravte sa na lahodný zákusok, ktorý jednoznačne nebudete piecť len raz. Koláčik je po upečení vysoký, preto odporúčame zvoliť veľký a hlboký plech.

Ako budeme postupovať

1. Pripravíme si proteínový puding: balenia pudingového prášku rozmiešame spoločne s trstinovým cukrom a s približne 300 ml mlieka. Zvyšných 700 ml mlieka zavaríme. Do mlieka, ktoré je vo vare, pridáme pripravenú pudingovú zmes a za pravidelného miešania varíme približne 2 minúty. Postupne pridávame proteínový prášok. Uvarený puding necháme vychladnúť.

2. Pripravíme si plech, ktorý si potrieme Ghí maslom a zasypeme tenkou vrstvou múky.

3. Predohrejeme si rúru na 180 °.

4. V miske vyšľaháme žĺtky, pridáme vanilkový cukor a ďalej miešame, dokým sa nevytvorí pena. Do vyšľahanej zmesy pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Na záver opatrne zamiešame sneh a zmes dáme na plech.

5. Pomocou malej lyžičky dávame na cesto, ktoré je na plechu, kôpky pudingu.

6. Pečieme približne 40 minút pri teplote 180 °.

7. Pripravíme si šľahačku.

8. V samostatnej miske pripravíme zmes pochúťkovej smotany, vanilkového a práškového cukru. Smotanovú zmes pridáme do vyšľahanej šľahačky. Premiešame.

9. Smotanovo - šľahačkovú vrstvu nanesieme na upečený koláčik s pudingom.

10. Podávame s obľúbeným ovocím.

   

Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Ste spoľahlivý, rýchly internetový obchod. Vôbec nemám obavu nakupovať. Ďakujem“

Rimma