Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Celozrnná múka | 250 g |
Kyslá smotana | 2 balenia x 250 g |
Vajcia | 5 ks |
Mlieko | 1300 ml |
Voda | 80 ml |
Vanilkový cukor | 3 polievkové lyžice |
Práškový cukor | 270 g |
Repkový olej BIO | 100 ml |
Trstinový cukor | Podľa chuti |
Prášok do pečiva | 1 balenie |
Pudingový prášok | 2 balenia |
Proteínový prášok | 25 g |
Prášková šľahačka | 2 balenia |
Ghí maslo | Podľa potreby |
Doprajte si sviežu smotanovú maškrtu s ovocím, ktorá je navyše plná bielkovín. Pri varení pudingu jednoducho pridáte proteínový prášok a poobedná svačinka ku káve, ktorá perfektne zasýti a uspokojí chuťové bunky, je na svete! Koláčik možno pripraviť vo vanilkovej verzii, čokoládovej, ale i jahodovej alebo netradičnej kokosovej- záleží od príchutí pudingové a proteínového prášku, ktoré zvolíte. Nech bude Vaša voľba akákoľvek, pripravte sa na lahodný zákusok, ktorý jednoznačne nebudete piecť len raz. Koláčik je po upečení vysoký, preto odporúčame zvoliť veľký a hlboký plech.
1. Pripravíme si proteínový puding: balenia pudingového prášku rozmiešame spoločne s trstinovým cukrom a s približne 300 ml mlieka. Zvyšných 700 ml mlieka zavaríme. Do mlieka, ktoré je vo vare, pridáme pripravenú pudingovú zmes a za pravidelného miešania varíme približne 2 minúty. Postupne pridávame proteínový prášok. Uvarený puding necháme vychladnúť.
2. Pripravíme si plech, ktorý si potrieme Ghí maslom a zasypeme tenkou vrstvou múky.
3. Predohrejeme si rúru na 180 °.
4. V miske vyšľaháme žĺtky, pridáme vanilkový cukor a ďalej miešame, dokým sa nevytvorí pena. Do vyšľahanej zmesy pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Na záver opatrne zamiešame sneh a zmes dáme na plech.
5. Pomocou malej lyžičky dávame na cesto, ktoré je na plechu, kôpky pudingu.
6. Pečieme približne 40 minút pri teplote 180 °.
7. Pripravíme si šľahačku.
8. V samostatnej miske pripravíme zmes pochúťkovej smotany, vanilkového a práškového cukru. Smotanovú zmes pridáme do vyšľahanej šľahačky. Premiešame.
9. Smotanovo - šľahačkovú vrstvu nanesieme na upečený koláčik s pudingom.
10. Podávame s obľúbeným ovocím.
„Chcem sa len poďakovať za objednávku, ktorá mi prišla a vlastne aj celkovo za všetky. Síce mi doma vždy chvíľu trvá, kým porozbaľujem všetky tie sáčky, ale cením si, že si dávate tak záležať na bezpečnej preprave zásielky :) Na balíčky od Vás sa vždy veľmi teším.“