Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Minuly tyzden v piatok som si Vas objednala caje na nespavost s dorucenim do Londyna. Chcem podakovat za expresne odoslanie. Caje vcera dorazili a su vyborne. Este raz velka vdaka.“
Slovakova
| Suroviny | |
| Celozrnná múka | 250 g |
| Kyslá smotana | 2 balenia x 250 g |
| Vajcia | 5 ks |
| Mlieko | 1300 ml |
| Voda | 80 ml |
| Vanilkový cukor | 3 polievkové lyžice |
| Práškový cukor | 270 g |
| Repkový olej BIO | 100 ml |
| Trstinový cukor | Podľa chuti |
| Prášok do pečiva | 1 balenie |
| Pudingový prášok | 2 balenia |
| Proteínový prášok | 25 g |
| Prášková šľahačka | 2 balenia |
| Ghí maslo | Podľa potreby |
Doprajte si sviežu smotanovú maškrtu s ovocím, ktorá je navyše plná bielkovín. Pri varení pudingu jednoducho pridáte proteínový prášok a poobedná svačinka ku káve, ktorá perfektne zasýti a uspokojí chuťové bunky, je na svete! Koláčik možno pripraviť vo vanilkovej verzii, čokoládovej, ale i jahodovej alebo netradičnej kokosovej- záleží od príchutí pudingové a proteínového prášku, ktoré zvolíte. Nech bude Vaša voľba akákoľvek, pripravte sa na lahodný zákusok, ktorý jednoznačne nebudete piecť len raz. Koláčik je po upečení vysoký, preto odporúčame zvoliť veľký a hlboký plech.
1. Pripravíme si proteínový puding: balenia pudingového prášku rozmiešame spoločne s trstinovým cukrom a s približne 300 ml mlieka. Zvyšných 700 ml mlieka zavaríme. Do mlieka, ktoré je vo vare, pridáme pripravenú pudingovú zmes a za pravidelného miešania varíme približne 2 minúty. Postupne pridávame proteínový prášok. Uvarený puding necháme vychladnúť.
2. Pripravíme si plech, ktorý si potrieme Ghí maslom a zasypeme tenkou vrstvou múky.
3. Predohrejeme si rúru na 180 °.
4. V miske vyšľaháme žĺtky, pridáme vanilkový cukor a ďalej miešame, dokým sa nevytvorí pena. Do vyšľahanej zmesy pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Na záver opatrne zamiešame sneh a zmes dáme na plech.
5. Pomocou malej lyžičky dávame na cesto, ktoré je na plechu, kôpky pudingu.
6. Pečieme približne 40 minút pri teplote 180 °.
7. Pripravíme si šľahačku.
8. V samostatnej miske pripravíme zmes pochúťkovej smotany, vanilkového a práškového cukru. Smotanovú zmes pridáme do vyšľahanej šľahačky. Premiešame.
9. Smotanovo - šľahačkovú vrstvu nanesieme na upečený koláčik s pudingom.
10. Podávame s obľúbeným ovocím.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Minuly tyzden v piatok som si Vas objednala caje na nespavost s dorucenim do Londyna. Chcem podakovat za expresne odoslanie. Caje vcera dorazili a su vyborne. Este raz velka vdaka.“
Slovakova
