Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Slivkový koláč

Slivkový koláč
Suroviny
Vajce 3 kusy
Slivky 250 g
Xylitol 20 g
Proteínový prášok 30 g
Ovsené vločky 70 g
Tvaroh jemný 250 g
Tvaroh hrudkovitý 250 g
Čakankový sirup 15 g
Kokosový olej 10 g
Rastlinné mlieko 100 ml
Sóda bikarbóna 1 čajová lyžička
Soľ Štipka
Škorica Podľa potreby

Slivky patria k ovociu, ktoré sa nepochybne skoro každému spája s jesenným obdobím. Už je to niekoľko dní, odkedy sme privítali jeseň, a preto by bola veľká škoda nevyskúšať upiecť nejakú „jesennú“ maškrtu. Patríte medzi milovníkov dvojice- slivky a škorica? Ak ste odpovedali „áno“, tak je náš receptík na slivkový koláč ako šitý pre vás. Z uvedeného množstva surovín vytvoríte cca 12 kúskov slivkovej pochúťky. P.S.: nezabudnite na škoricu!

Ako budeme postupovať

1. Slivky opláchneme vodou, vykôstkujeme a nakrájame na drobné kúsky.

2. Z ovsených vločiek pripravíme ovsenú múku ich rozmixovaním.

3. Vo veľkej miske zmiešame najskôr sypké ingrediencie, a to ovsenú múku, xylitol (brezový cukor, ktorý možno nahradiť trstinovým cukrom), sódu bikarbónu, soľ, škoricu a proteínový prášok (v prípade, že sa rozhodnete ho nepoužiť, možno ho nahradiť 30 g špaldovej múky alebo ovsenou múkou).

4. Sypkú zmes premiešame, pridáme k nej vajcia, oba tvarohy a osladíme Čakankovým sirupom (alebo tekutým sladidlom / medom).

5. Pridáme mlieko a dôkladne suroviny premiešame.

6. Predohrejeme si rúru na 250 °.

7. Menší plech (alebo okrúhlu formu) vystelieme papierom na pečenie a naň nanesieme rozpustený kokosový olej.

8. Zmes vylejeme na plech a na vrch poukladáme slivky (môžeme ich jemne vtlačiť aj do cesta).

9. Koláčik pečieme cca 25 až 30 minút pri teplote pri teplote 210 °.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dakujem krasne vsetko mi prislo v poriadku :) som spokojna a odporučim dalej :) “

Nikola