Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
RegistráciaSuroviny | |
Vajce | 3 kusy |
Slivky | 250 g |
Xylitol | 20 g |
Proteínový prášok | 30 g |
Ovsené vločky | 70 g |
Tvaroh jemný | 250 g |
Tvaroh hrudkovitý | 250 g |
Čakankový sirup | 15 g |
Kokosový olej | 10 g |
Rastlinné mlieko | 100 ml |
Sóda bikarbóna | 1 čajová lyžička |
Soľ | Štipka |
Škorica | Podľa potreby |
Slivky patria k ovociu, ktoré sa nepochybne skoro každému spája s jesenným obdobím. Už je to niekoľko dní, odkedy sme privítali jeseň, a preto by bola veľká škoda nevyskúšať upiecť nejakú „jesennú“ maškrtu. Patríte medzi milovníkov dvojice- slivky a škorica? Ak ste odpovedali „áno“, tak je náš receptík na slivkový koláč ako šitý pre vás. Z uvedeného množstva surovín vytvoríte cca 12 kúskov slivkovej pochúťky. P.S.: nezabudnite na škoricu!
1. Slivky opláchneme vodou, vykôstkujeme a nakrájame na drobné kúsky.
2. Z ovsených vločiek pripravíme ovsenú múku ich rozmixovaním.
3. Vo veľkej miske zmiešame najskôr sypké ingrediencie, a to ovsenú múku, xylitol (brezový cukor, ktorý možno nahradiť trstinovým cukrom), sódu bikarbónu, soľ, škoricu a proteínový prášok (v prípade, že sa rozhodnete ho nepoužiť, možno ho nahradiť 30 g špaldovej múky alebo ovsenou múkou).
4. Sypkú zmes premiešame, pridáme k nej vajcia, oba tvarohy a osladíme Čakankovým sirupom (alebo tekutým sladidlom / medom).
5. Pridáme mlieko a dôkladne suroviny premiešame.
6. Predohrejeme si rúru na 250 °.
7. Menší plech (alebo okrúhlu formu) vystelieme papierom na pečenie a naň nanesieme rozpustený kokosový olej.
8. Zmes vylejeme na plech a na vrch poukladáme slivky (môžeme ich jemne vtlačiť aj do cesta).
9. Koláčik pečieme cca 25 až 30 minút pri teplote pri teplote 210 °.