Biocare
Tel. objednávky
0 0,00 €
Vážení klienti, posledné zásielky pred Vianocami expedujeme 20.12.2024.
Medzi sviatkami expedujeme tovar priebežne, no iba zo skladových zásob. Zatvorené máme iba 2 dni: 23.12 a 31.12.2024.
Prajeme vám pokojné prežitie Vianoc a všetko dobré v Novom roku 2025.
Potraviny
Kozmetika a drogéria

Špaldové linecké koláčiky

Špaldové linecké koláčiky
Suroviny
Múka hladká špaldová 120 g
Múka kokosová 40 g
Kokosový olej 30 g
Ovocný džem Podľa potreby
Vajce 3 kusy
Kokosový cukor 80 g
Med / tekuté sladidlo Podľa potreby
Maslo 100 g
Práškový cukor Podľa potreby

Verte, či neverte, ale svoju obľúbené vianočné recepty si vždy dokážete vytvoriť aj v zdravšej verzii. Občas postačí vymeniť pár surovín, múku, či nahradiť cukor sladidlom a alternatíva vášho obľúbeného koláčika s nutrične vyváženejším obsahom sa môže začať piecť. Inak tomu nie je ani v prípade milovaného vianočného receptu na obľúbené a vynikajúce linecké koláčiky. Tradičný recept sme upravili a výsledkom je ďalšia lákavá dobrota, ktorá zaručene stojí za vaše vyskúšanie v kuchyni. Okrem odhodlania piecť si nezabudnite pripraviť aj svoj obľúbený džem.

Ako budeme postupovať

1. Pripravíme si základné cesto zmiešaním sypkých surovín, a to oboch múk s kokosovým cukrom.

2. Premiešame a pridáme 2 vajíčka s maslom, ktoré by ideálne nemalo byť úplne mäkké.

3. Celú zmes dôkladne spolu premiešame a dochutíme medom / tekutým sladidlo v množstve podľa vášho uváženia.

4. Zmes na záver zmiešame s kokosovým olejom, ktorý si pred tým roztopíme do tekutej podoby.

5. Po dôkladnom zmiešaní všetkých surovín si vzniknuté cesto zabalíme do fólie / alobalu a necháme odstáť v chladničke na cca 30 až 40 minút.

6. Predohrejeme rúru na 200°C a pustíme sa do vykrajovania z cesta.

7. Pomúčime si dosku / silikónovú podložku, cesto rozváľkame a vykrajujeme obľúbené tvary s formičkami podľa vášho výberu.

8. Každú várku koláčikov na plechu pečieme približne 8-10 minút pri teplote 180°C.

9. Upečené koláčiky môžeme pretrieť jemne po povrchu vaječným žĺtkom a necháme vychladnúť.

10. Do väčšej misky si pripravíme práškový cukor na obaľovanie.

11. Vychladnuté koláčiky natierame jemnou vrstvou džemu, spojíme rovnaké tvary koláčikov a obalíme v miske práškovým cukrom.

12. Obaľovanie cukrom môžeme nahradiť jemným posypaním kokosovou múkou.

   


Odporučiť Biocare známemu

Napísali o nás

„Dobrý deň, chcem sa poďakovať za expresné dodanie môjho tovaru. Ako vždy všetko na 1*. Ešte raz ďakujem a pekný deň.“

Danica