Nie ste na BioCare.sk ešte registrovaný? Zaregistrujte sa a nakupujte so zľavami.
Registrácia„Pekný podvečer. Už som objednávku aj zacvakal cez Banku a ohľadom spokojnosti, tá zatiaľ bola nadmerná, čo som aj deklaroval. A teraz sa teším na nové veci od Vás. Prajem veľkú a spokojnú klientelu a všetko najsamlepšie. “
Michal
Suroviny | |
Múka hladká špaldová | 120 g |
Múka kokosová | 40 g |
Kokosový olej | 30 g |
Ovocný džem | Podľa potreby |
Vajce | 3 kusy |
Kokosový cukor | 80 g |
Med / tekuté sladidlo | Podľa potreby |
Maslo | 100 g |
Práškový cukor | Podľa potreby |
Verte, či neverte, ale svoju obľúbené vianočné recepty si vždy dokážete vytvoriť aj v zdravšej verzii. Občas postačí vymeniť pár surovín, múku, či nahradiť cukor sladidlom a alternatíva vášho obľúbeného koláčika s nutrične vyváženejším obsahom sa môže začať piecť. Inak tomu nie je ani v prípade milovaného vianočného receptu na obľúbené a vynikajúce linecké koláčiky. Tradičný recept sme upravili a výsledkom je ďalšia lákavá dobrota, ktorá zaručene stojí za vaše vyskúšanie v kuchyni. Okrem odhodlania piecť si nezabudnite pripraviť aj svoj obľúbený džem.
1. Pripravíme si základné cesto zmiešaním sypkých surovín, a to oboch múk s kokosovým cukrom.
2. Premiešame a pridáme 2 vajíčka s maslom, ktoré by ideálne nemalo byť úplne mäkké.
3. Celú zmes dôkladne spolu premiešame a dochutíme medom / tekutým sladidlo v množstve podľa vášho uváženia.
4. Zmes na záver zmiešame s kokosovým olejom, ktorý si pred tým roztopíme do tekutej podoby.
5. Po dôkladnom zmiešaní všetkých surovín si vzniknuté cesto zabalíme do fólie / alobalu a necháme odstáť v chladničke na cca 30 až 40 minút.
6. Predohrejeme rúru na 200°C a pustíme sa do vykrajovania z cesta.
7. Pomúčime si dosku / silikónovú podložku, cesto rozváľkame a vykrajujeme obľúbené tvary s formičkami podľa vášho výberu.
8. Každú várku koláčikov na plechu pečieme približne 8-10 minút pri teplote 180°C.
9. Upečené koláčiky môžeme pretrieť jemne po povrchu vaječným žĺtkom a necháme vychladnúť.
10. Do väčšej misky si pripravíme práškový cukor na obaľovanie.
11. Vychladnuté koláčiky natierame jemnou vrstvou džemu, spojíme rovnaké tvary koláčikov a obalíme v miske práškovým cukrom.
12. Obaľovanie cukrom môžeme nahradiť jemným posypaním kokosovou múkou.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
Some text in the modal.
„Pekný podvečer. Už som objednávku aj zacvakal cez Banku a ohľadom spokojnosti, tá zatiaľ bola nadmerná, čo som aj deklaroval. A teraz sa teším na nové veci od Vás. Prajem veľkú a spokojnú klientelu a všetko najsamlepšie. “
Michal